Nipte overwinning dames OZ&PC

De wedstrijd tegen WPDH was voor OZ&PC niet alleen de laatste van het seizoen, het was ook de laatste van het huidige team. Waar er elk jaar meestal wel wat veranderingen in samenstelling zijn ziet het er naar uit dat OZ&PC dames 1 volgend seizoen een complete transformatie zal ondergaan. Zo was het in ieder geval de (voorlopig) laatste wedstrijd van Kari Ankoné en Dyonne Nijhuis. Met dit in het achterhoofd was OZ&PC natuurlijk erg gebrand om dit seizoen met een overwinning af te sluiten.  OZ&PC wist deze wedstrijd ook wel te winnen met 13-14 maar door de zelf opgelegde druk was het zeker de beste wedstrijd van het seizoen.

OZ&PC schoot wel uit de startblokken, al na 18 seconden spelen wist Chantal Brouwer de score te openen. Maar uit een manmeer situatie wist WPDH de stand weer gelijk te trekken. Toch was het in de 1e periode duidelijk dat OZ&PC de betere ploeg was. De stand ging gelijk op tot 2-2 maar daarna wist OZ&PC een gaatje te slaan van 2 doelpunten, om met 3-5 de eerste periode af te sluiten.

De 2e periode ging OZ&PC veel te gehaast spelen in de aanval waardoor hier nauwelijks meer gevaar uit voortkwam. Dit resulteerde er in dat WPDH kon inlopen en zelfs een voorsprong kon pakken van 7-5. Beseffende dat er op deze manier geen punten zouden worden gepakt wist OZ&PC weer vrijuit te gaan spelen om zo nog in de 2e periode de achterstand weer om te buigen tot een 8-9 voorsprong.

De 3e periode kreeg OZ&PC onnodig veel uitsluiting en overtredingen tegen, vaak omdat de Oldenzaalse dames te gretig waren. Hierdoor was het lastig voor OZ&PC om de voorsprong echt uit te bouwen. Uit de lange aanval kwam niet heel veel gevaar maar vanuit de counter was het met name Jolien van Eerden die een aantal keer goed gevaarlijk doorkwam en op deze manier ook 2x wist te scoren deze periode. Mede hierdoor kon OZ&PC met een 10-12 voorsprong de laatste periode ingaan.

In de laatste periode begon OZ&PC de hoge foutenlast goed te voelen, van de 4 wissels mochten er al 2 niet meer het water in en ook zat Aniek Giesselink ook nog eens geblesseerd aan de kant. Toch wist OZ&PC de voorsprong te vergroten naar 3 via 10-13 en 11-14.  Hierna was het voor OZ&PC zaak om de wedstrijd uit te spelen en zo de overwinning binnen te slepen. Toen er echter nog een speelster met 3 P-tjes aan de kant moest blijven moest OZ&PC toch een beroep doen op Aniek die ongeveer 3 minuten lang de pijn wist te verbijten om zo haar ploeg te helpen. WPDH wist nog wel terug te komen tot 13-14 maar daar bleef het dan ook bij. De 3 punten ging dus mee terug naar Oldenzaal!

Periodestanden: 3-5, 5-4, 2-3, 3-2

Doelpunten: Chantal Brouwer 5x, Kari Ankoné 2x, Rianne Cageling 2x, Jolien van Eerden 2x, Annet Hageman, Loes van de Koot en Saskia van Benthem allen 1x.

Foto archief: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer