NKC’51 wint vrij eenvoudig van Revival

Na de teleurstellend verlopen eerste veldwedstrijd tegen VEO stond nu de wedstrijd tegen de nummer laatst Revival op het programma voor NKC’51. Revival is vaak een lastig te bespelen ploeg die gebruik maakt van achter verdedigen en lange, trage aanvallen. Hier was NKC’51 dan ook op ingesteld en de opdracht was vooral om zich hier niet aan te irriteren en zoveel mogelijk het eigen spel te spelen.

Vanaf de eerste seconde was de ploeg van Harm Jan Smit heer en meester en al snel was duidelijk dat NKC’51 vandaag een aantal maten te groot was voor Revival. De Nijverdallers liepen uit naar 4-0 en vanaf dat moment was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De ploeg bleef zeer geconcentreerd spelen en bouwde de voorsprong steeds verder uit naar een 6-14 ruststand.

Vlak na rust kwam NKC’51 op 6-18 en daarna werd het verschil steeds groter. Verdedigend werd er weinig tot niks weggegeven en aanvallend bleef de ploeg scoren. De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een 10-28 stand en NKC’51 boekte hiermee een eenvoudige en keurige overwinning.

Over twee weken staat de wedstrijd tegen Juventa, een andere degradatiekandidaat, op het programma. Indien de Nijverdallers hetzelfde niveau haalt in deze derby dan in deze wedstrijd, dan moet het mogelijk zijn om de twee punten in eigen huis te gouden en zich te mensen in de strijd om de tweede plek.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer