Oud-ZC Losser speelde veteranen toernooi op Lanzarote

De heren waterpoloërs van ZC Losser hebben afgelopen week deelgenomen aan het beroemde Master waterpolotoernooi  “The Spanish Cup” op Lanzarote. In een bijzonder sterk deelnemersveld waren er ploegen uit onder andere Spanje, Italië, Argentinië, Brazilië, Rusland en Duitsland werd er gestreden in de leeftijdsgroepen 45+ en 55+. Bij diverse ploegen speelden meerdere spelers mee die in het verleden aan wereldkampioenschappen en Olympische spelen hadden deelgenomen. Losser speelde mee in de 45+, ondanks er enkele 55+ spelers in het team waren. De wedstrijden waren verdeeld over 4 speeldagen, 19 t/m 22 april.

In voorgaande jaren was er al eens meegedaan, maar toen was het Losserse team versterkt met spelers uit Gronau, Munster en Stuttgart. Deze keer waren er slechts 2 versterkingen van buitenaf bij het verder geheel van oorsprong Lossers team. In de poule was Losser ingedeeld bij 2 bekende, maar zeer sterke ploegen. Spandau’04 uit Berlijn en Real Canoe de Madrid was in het verleden al vaker tegen gespeeld. Losser had liever gezien dat de tegenstanders minder bekend waren, maar de loting zat tegen.

In de poulewedstrijden waren zowel Spandau’04 als Real Canoe de Madrid veel te sterk voor Losser, beide wedstrijden werden ruim verloren. In de tussenronde werd gespeeld tegen Golfo Pardiso uit het Italiaanse Camogli, wat in de buurt van Genua ligt. De strijd ging gelijk op, met de Italianen die steeds het voortouw namen. Aan het einde van de wedstrijd kwam Losser net iets te kort om de partij te winnen: Golfo Paradiso was met 6-5 net wat sterker.

De laatste wedstrijd voor Losser was de strijd om plaats 11 tegen eveneens een bekende tegenstander, Polytechnics uit Londen. De Britten namen al snel in de wedstrijd de leiding en bouwden deze naarmate de wedstrijd vorderde uit naar 8-3 in de 3e periode. Losser toonde veerkracht en ging volledig vrijuit spelen en kon nog voordat de wedstrijd ten einde was de 8-8 scoren. Penalty’s moesten uitsluitsel brengen wie 11e en 12e zou worden. Bijzonder was natuurlijk dat één van de Losserse versterkingen de doelman van de 55+ ploeg van Polytechnics was. Hij stopte in de penalty serie maar liefst 3 van de 5 strafworpen. Hiermee was het dus Losser dat de 11e plaats veiligstelde.

Over 2 jaar zal het toernooi opnieuw georganiseerd gaan worden, er gaan geruchten dat Sevilla de speelstad gaat worden, maar is nu nog niet zeker. Het Losserse team bestond uit Jeroen Roelofs, Rik van Rijkom,Fred Korfage, Harald Koehorst, Rudi Damhuis, Olav Wilke, Hardy Bruins, Chiel Hesselink en de beide inleenkrachten JanWillem Keunen (De Houtrib)en Andy Knight (Polytechnics).

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer