RCO Harlequins bewijst zich als kampioen

Vorig weekeinde wisten de Oldenzaalse rugbyers met klinkende cijfers hun eerste kampioenschap in de clubhistorie binnen te halen. Een memorabele rugbydag voor de hele vereniging! In navolging van dit succes begon Harlequins, onder de felle Oldenzaalse zonnestralen, aan de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De tegenstander Dragons/ERC had een goede reeks wedstrijden achter de rug en omdat het een derby blijft was het voor de ‘Quins lastig in te schatten. Toch bleek algauw dat de Oldenzaalse kampioenen een maatje te groot waren voor de combi Dragons/ERC. De eerste 4 try’s stonden binnen 15 minuten op het scorebord.

Na deze fase werden de ‘Quins wat nonchalant, waardoor de bezoekers meer in balbezit kwamen en een aantal keren flink terrein winst wisten te boeken. Na een korte extra in gelaste pauze, kreeg Harlequins duidelijke instructies mee van de coach. Het duurde niet lang en de Harlequins machine begon weer piek fijn te draaien. Het sublieme samenspel tussen forwards en backs met satijn zachte off loads, zorgden voor prachtige acties. Deze werden afgewisseld met mooi geplaatste kicks, waardoor de bezoekers continu onder druk stonden. Hierdoor wist Harlequins de score verder uit te breiden, ruststand 40 – 00.

In de tweede helft liet Harlequins een gelijksoortig spel zien. Met een aantal goede fases van de forwards, werden de tegenstanders in de rucks gezogen. De snelle Oldenzaalse backs kregen hierdoor meerdere keren grote overlaps. Runs van 30 – 40 meter per keer werden de tegenstanders te veel. Bij de tegenstanders volgenden de blessures elkaar op, waardoor de wedstrijd uit balans raakte. Een aantal al gewisselde Harlequins waren bereid mee te spelen bij de Dragons / ERC zodat de aantallen weer gelijk waren. Helaas mocht dit niet meer baten voor de Dragons/ ERC, de Oldenzaalse verdediging hield stand en wisten met maar liefst 87 – 00 te winnen. Deze score levert naast het kampioenschap nog een bijzondere prestatie op; het doelsaldo heeft de magische grens van 1000 punten gepaseerd, een 2e unieke prestatie.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer