Rosstars pakt drie belangrijke punten van WVC Volley

Afgelopen twee jaar speelde WVC vaker tegen Rosstars. Het is altijd spannend en altijd lastig. Dit jaar werd de uitwedstrijd met wisselvallig volleybal met 3-2 gewonnen. Voor WVC stond er niets meer op het spel, maar voor Rosstars des te meer. Rosstars liet aan het begin van de set direct zien dat ze wsren gekomen om te winnen. Met servedruk liep de Rossumse ploeg direct uit naar 4-1, maar trainer Frank van den Noort wilde vuur zien. WVC trok snel de stand gelijk naar 5-5. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen. Op 15-12 nam de coach van Rosstars een time out en op 17-15 liet WVC zien dat ze Rosstars niet zomaar de puntjes cadeau zou geven. Met een fout aan Wierdense kant en een tactische prikbal van de uitploeg haalde Rosstars de eerste set binnen met 24-26.

De tweede set werd er door beide teams met dezelfde opstelling gestart. Volley startte de set direct feller en scherper. Er werd een voorsprong opgebouwd van 6 punten. Met overtuiging en goed volleybal wisten de Wierdense dames uit te lopen naar 18-9. Op 20-12 kwam Daphne Honigh voor Willeke Bon in het veld. Ook Rosstars wisselde en bracht een nieuwe spelverdeelster en diagonaal in. Dit leverde echter niet het gewenste resultaat en Wierden wint met 25-14.

In de derde set bleef aan Rossumse kant de spelverdeelster en diagonaal staan. Wederom kwam Volley snel uit de startblokken en zette de stand op 8-3. Met snel en afwisselend spel, zo afwisselend dat Fleur Klein Schaars dankzij spelverdeelster Daisy van Rosmalen een bal vrij kon inslaan, wisten ze Rosstars gedurende de set voor te blijven. Aan het einde van de set gaf Volley een aantal punten cadeau aan Rosstars, maar wist de set met 25-19 te winnen.

In de begin fase van de vierde set had WVC Volley het moeilijker en wist Rosstars bij te blijven. Op 12-15 in het voordeel van Rosstars nam Frank van den Noort een time-out. Beide teams maakten daarna weinig fouten en het werd dan ook een mooie wedstrijd om te zien. Volley kwam dichter bij en komt zelfs op 20-20 gelijk, maar Rosstars wist iedere bal van de grond te halen en zette de stand op 20-22 in hun voordeel. Wierden gaf zich niet zomaar gewonnen en trok de stand weer gelijk naar 22-22. Reden voor Rosstars om een time-out te nemen. Dit pakte goed uit, want men wist de set met 25-22 binnen te halen. Dit betekende 2-2 in sets.

De beslissende vijfde set ging vanaf het begin gelijk op en Rosstars vocht voor wat ze waard en liet met hard werken zien dat ze die p/d-plek wilden binnenslepen. Met 17-19 ging de 5e set naar Rosstars en kan Rosstars drie belangrijke punten bijschrijven. Zeker omdat Wevo een set heeft laten liggen tegen Nijmegen. Volgende week wordt dus beslist wie er p/d mag spelen, aangezien Rosstars en Wevo nu gelijk staan.

Foto’s:¬†Femke ter Harmsel-Boone

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer