Ruime overwinning Hulzense Boys op DZSV

De negentiende wedstrijd in de tweede klasse H betekende voor Hulzense Boys een uitwedstijd naar DZSV uit Dinxperlo. Het is daarmee de verste uitwedstrijd van deze competitie. Na ongeveer 1,5 uur rijden arriveerde de bus op het zonnige sportpark ’t Welink. De ontmoeting op Sportpark Smidserve in Hulsen eindigde eerder dit seizoen in een gelijkspel, 2-2. De roodhemden wisten dus dat het geen gemakkelijke opgave zou worden om de drie punten mee te nemen uit Dinxperlo.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was het meeste balbezit voor Hulzense Boys. DZSV had gekozen voor een verdedigende tactiek en zakte terug op eigen helft. Op het kleine veld bleek het lastig om gaten te vinden in de zorgvuldig opgetrokken defensie van de Dinxperloërs. Na ongeveer een kwartier spelen moest Jorg Roetgerink geblesseerd het veld verlaten. Hij had een tik tegen zijn kuit gekregen en kon niet verder, waardoor hij vervangen werd door Sebastiaan te Wierik. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Hulzense Boys. Jasper de Jong gaf de bal mee op Marco ten Bolscher, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van de thuisploeg.

Niet veel later werd er goed druk gegeven op de doelman van DZSV, waardoor deze de bal in de voeten van Jasper de Jong schoof. Helaas voor Hulzense Boys belandde de bal op het dak van het doel. Matig verdedigen aan de zijde van Hulzense Boys leverde vervolgens 2 goede kansen voor DZSV op. Eerst wist doelman Patrick Loohuis redding te brengen op een kopbal en niet veel later zag hij, na matig verdedigen, een aanvaller van DZSV alleen op zich afkomen. In eerste instantie keerde Patrick de inzet. In de rebound ging de bal richting het doel, maar op de lijn wist Devin Poorterman de bal weg te werken en zo een achterstand te voorkomen. Hierdoor leken de ploegen zonder doelpunten aan de thee te gaan. Leken, want een minuut voor rust komt de bal in de opbouw voor de voeten van Tomas te Wierik. Met een prima bal bediende hij Ties ten Barge, die de bal met zijn haren verlengde op de inlopende Machiel van Keulen. De topscorer van Hulzense Boys bedacht zich geen moment en met een strak schot zette hij de 0-1 op het scorebord.

Regelmatig zie je dat als een ploeg vlak voor rust scoort, er vlak na rust ook gescoord wordt. Dit ideale scenario kwam ook voor Hulzense Boys uit. In de eerste minuut van de tweede helft belandde een bal van Jasper de Jong achter de verdediging van DZSV. Een DZSV’er wilde het ronde speeltuig vervolgens terug koppen op zijn doelman, maar dit werd goed doorzien door Machiel van Keulen. Deze onderschepte de bal en pakte het cadeautje vervolgens uit door de bal onder de doelman in het doel te schuiven, 0-2. Hulzense Boys had in de fase hierna meer balbezit en de supporters zagen bij vlagen fraai positiespel. Na een zeer fraaie aanval over meerdere schijven kwam een steekbal van Danny Schoenmaker voor de voeten van Marco ten Bolscher, waardoor Marco alleen richting de doelman kon. Met een puntertje kon Marco de bal net onder de uitstormende doelman tikken, waardoor hij de voorsprong voor Hulzense Boys vergrootte naar 0-3.

Met nog ruim een half uur op de klok zat de ploeg van trainer en kersverse vader Bram Freie op rozen, maar de wedstrijd was nog niet definitief beslist. DZSV ging namelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en ging meer risico namen. Daardoor ontstond er een open wedstrijd waarbij het spel op en neer golfde. DZSV drong enkele keren aan en liet af en toe aardig combinatiespel zien. De verdediging van Hulzense Boys stond echter als een huis en gaf nauwelijks kansen weg. Eenmaal moest doelman Loohuis redding brengen toen een middenvelder van de thuisploeg in het strafschopgebied op doel schoot. Aan de andere kant kreeg Hulzense Boys ook mogelijkheden op een grotere voorsprong. Jordy Wolfkamp had tweemaal een goede actie in huis. Eenmaal kon Ties ten Barge net niet voldoende afdrukken en de andere keer reageerde de verdediging van DZSV attent. De prima leidende scheidsrechter van Koolwijk voelde goed aan dat blessuretijd deze zaterdag overbodig was en besloot na 90 minuten de wedstrijd tot een einde te brengen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer