Ruime overwinning v.v. Den Ham op Blauw Wit’66

In Holten had rode lantaarndrager Blauw Wit ‘66 werkelijk niets in te brengen tegen de koploper Den Ham. Van meet af aan waren de Hammenaren de bovenliggende ploeg en was het een één richting verkeer richting doelman Kolkman van de thuisploeg. In de 16e minuut bracht Kolkman nog redding bij een één tegen één situatie met Kevin Ruiterkamp. Drie minuten later moest de rechter doelpaal fungeren als redding bij een inzet van Roy Zorgdrager. In de 25e minuut was echter ook de doelman van Blauw Wit kansloos bij een strafschop van Den Ham die door Louis Vijfhuizen werd benut. Een minuutje later had Louis ook de 0-2 kunnen scoren echter zijn inzet ging over het doel.

In de 29e minuut een weergaloze actie van linksback Jelmer Bolks die met een onnavolgbare schijnbeweging zijn tegenstander het bos in stuurde waarna Michel Kamphuis de 0-2 kon scoren. Enkele minuten later was doelman Kolkman zelf debet aan een tegentreffer, toen hij een uittrap pardoes in de voeten plaatste van Kevin Ruiterkamp, die met dit buitenkansje wel raad wist.

 

Na de pauze werden er bij Den Ham de nodige wissels ingepast, met het oog op de komende wedstrijden gingen de meeste spelers die qua kaarten op scherp stonden naar de kant. Zo kwam Thomas Remmink als vervanger voor Roy Zorgdrager. In de 64e minuut zette Remmink met een fraaie steekpass Kevin vrij voor de doelman en was de 0-4 een feit.

In de 78e minuut kwam ook nog de 0-5 op het nieuwe scorebord van Blauw Wit’66 dat deze middag dus goed in gebruik werd genomen en werd getest. Uit een mooie lange pass van Tim Boers wist Tom Hallink met een prima kopbal de doelman nog te verschalken en was de eindstand van 0-5 bepaald. Met een tweetal cruciale wedstrijden voor de boeg, thuis tegen Enter Vooruit en uit tegen IJ.V.V. staan de Hammenaren nog steeds op een voorsprong van enkele punten op de achtervolgers.

Prijzen worden echter slechts “aan de meet” vergeven dus alles is nog mogelijk in de 2e klasse waarin de mannen van Jurgen Kok tot nu toe voortreffelijk acteren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer