SDO wint van SGV

Afgelopen zaterdag speelde SDO thuis tegen SGV uit Culemborg. Beide ploegen waren op de ranglijst terug te vinden in de middenmoot. Het verschil was bij aanvang van de wedstrijd drie punten. SDO wilde met een overwinning het gat naar de Culemborgers dichten en zo enigszins aansluiting te vinden bij de top. De eerste wedstrijd tussen deze twee ploegen werd gewonnen door SGV met 13-12, nadat de Westerhaarders om een 0-5 voorsprong waren gekomen. De SDO’ers wisten dus dat het een lastige wedstrijd zou worden tegen deze stugge tegenstander. Guido Moltman verving in deze wedstrijd de geblesseerde Henk Jan Otten.

Om 15:30 uur floot de scheidsrechter voor het eerst. De weersomstandigheden waren prima, de zon scheen en er stond bijna geen wind. In de beginfase ging het gelijk op, na 5 minuten was het 2-2. Daarna nam SDO het heft in handen. De ploeg speelde prima en beloonde zich met doelpunten. Ook verdedigend stond het goed. Hierdoor konden de Westerhaarders uitlopen naar 5-2. SGV kon hier weinig tegenover zetten. De uitploeg trachtte met een aantal wissels het tij te keren, maar dit lukte niet. SDO vergrootte het gat naar 7-3. Voor rust wisten beide ploegen nog één tot scoren te komen, hierdoor zochten de ploegen de kleedkamers op met een 8-4 tussenstand op het scorebord.

In het begin van de tweede helft veranderde het spelbeeld compleet. SGV kwam terug in de wedstrijd met drie scores op rij, 8-7. SDO herstelde zich op tijd en behield zo de voorsprong, 9-7. Daarna waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar het was SDO dat de voorsprong wist te behouden. Een kwartier voor tijd was het 11-9. Daniek Geerding maakte in deze tweede helft haar debuut voor SDO, ze mocht een aantal minuten mee doen om de aanval van nieuw elan te voorzien. In de slotfase wisten de bezoekers iedere keer de aansluitingstreffer te maken, maar de ploeg kwam niet naast de Oranjehemden. De SDO’ers wisten steeds tijdig een doelpunt te maken. Een minuut voor tijd was het 13-12. Een heer van de thuisploeg besliste de wedstrijd met een raak afstandsschot. SGV scoorde nog wel één keer, maar er was niet genoeg tijd meer voor de bezoekers om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Einduitslag SDO – SGV 14-13.


Een keurige overwinning voor SDO, de ploeg van Jan Nijkamp speelde een goede wedstrijd en beloonde zichzelf met de punten. Volgende week staat de derby met koploper KIOS op het programma. Dit seizoen troffen de ploegen elkaar al drie keer. Beide teams wonnen een keer, en het andere duel eindigde in een gelijkspel. Het belooft dus weer een mooie confrontatie te worden. De wedstrijd wordt gespeeld in Sibculo en begint om 16:00 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer