Slordig Losser verliest van EZC

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in het eigen Brilmansdennen met 6-9 verloren van het op de 2e plaats bivakkerende EZC. Op zich geen opmerkelijke uitslag, maar het had anders kunnen gaan. Losser kwam goed uit de startblokken en kon al in de eerste aanval de score openen. EZC had daarop een stevig antwoord middels 3 vlot achter elkaar gescoorde doelpunten. Losser gaf wel tegengas maar ging slordig om met de kansen die verkregen werden. Aan het einde van die eerste periode kon Losser de aansluitingstreffer scoren, maar wederom gaf EZC met een snelle treffer een goed antwoord.

In de tweede periode nam EZC meer afstand. Losser werd ongeduldig en gaf te vaak en te snel een lange bal naar voren. Deze kon vaak onschadelijk worden gemaakt en leidde de tegenaanval voor de Enschedesen in. Zij kregen veel kansen, maar omdat de Losserse doelvrouwe Claudia Nijhuis prima stond de keepen bleef in deze periode de schade beperkt tot slechts 2 treffers voor de gasten. Pas in de laatste secondes van deze 2e periode wist Losser het doel te vinden. Een makkelijk gegeven strafworp werk vlekkeloos ingeschoten.

Het spelbeeld van de 3e periode was gelijk aan dat van de 2e periode. Losser bleef volharden in het spelen van lange ballen. Slechts af en toe werd hier een succesje behaald, maar kon slechts één treffer noteren. Omdat EZC ook moeite had om te scoren bleef Losser met 5-6 in het spoor, en was in de 4e periode eigenlijk nog alles mogelijk. Maar snel in die laatste periode liet EZC blijken dat zij de sterkste ploeg hadden. Met twee vlotte treffers werd het 5-8 en dat was de voorbeslissing van de wedstrijd. Losser kon nog één keer scoren, maar EZC had het slotwoord. Een tiental secondes voor het eindsignaal kreeg EZC een makkelijk gegeven strafworp. Claudia Nijhuis kon deze op sublieme wijze stoppen, maar was in de rebound kansloos.

Met deze 6-9 nederlaag zal het voor Losser moeilijk worden om de 4e plaats te bereiken, maar is wel mogelijk. Met nog één wedstrijd tegen de directe concurrent EZC 2 op het programma zal er volgende week in Enschede gewonnen moeten worden.

Tussenstanden: 2-4, 1-2, 2-0 en 1-3. Doelpunten Losser: Monique Velthuis 2, Lindy Velthuis, Loreen Oddo, Cindy Marsman en Susan Nijhuis.

Losser staat nu op de 5e plaats en heeft met nog 2 wedstrijden 4 punten voorsprong op WS Twente. Aankomend weekend wordt er in Losser tegen EZC 1 gespeeld, terwijl een week later de competitie wordt afgesloten tegen EZC 2.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer