Sportlust Vroomshoop geeft voorsprong weg aan HVV Hengelo

Na de nipte thuisnederlaag (1-2) tegen koploper Sportlust Glanerbrug op 2e Paasdag, mocht Sportlust Vroomshoop zondag opnieuw een thuiswedstrijd spelen. HVV Hengelo kwam op bezoek. En ze kwamen met vertrouwen naar Vroomshoop. De Hengeloërs leven weer helemaal op onder leiding van de onlangs aangestelde trainer Thijs Vaanholt. De Vroomshopers voetballen de laatste weken ook weer goed, maar moeten de wedstrijden waarin het voetballend de betere partij is eerder afmaken.

Onder prachtige weersomstandigheden begon Sportlust goed aan de wedstrijd. Via verzorgd veldspel werd de aanval gezocht. Het middenveld was in handen van de thuisploeg en vooral Tim Spoor was op de linkerflank een plaag voor de defensie van HVV Hengelo. Sportlust had wel een veldoverwicht, verdiende wat vrije trappen en creëerde enkele kansjes, maar gescoord werd er nog niet. Om de tegenstander helemaal kapot te spelen, moest het tempo van de Vroomshopers verder omhoog. Dat lukte aan beide kanten niet, wellicht door de eerste zonovergoten wedstrijddag. HVV Hengelo stelde er in de eerste helft voetballend weinig tegenover, al werd het op slag van rust nog twee keer heel gevaarlijk uit een counter na een verre uittrap van de doelman. De brilstand bleef echter staan tot de rust.

Onder de thee gaf Gerard Kocks aan dat Sportlust best goed haar taken uitvoerde. Jeugdspeler Twan Smelt speelde een goede pot op rechtsback ook de andere jeugdige spelers speelden een prima wedstrijd. Sportlust moest alleen het tempo in de tweede helft verder opvoeren. Dat poogden de Vroomshopers aan het begin van de tweede helft. Met een mooie treffer als resultaat. Na 55 minuten kopte spits Dinand Hankamp goed door op rechtsbuiten Simon Spoor, die goed naar binnen sneed en zijn broer mee zag komen. Simon legde keurig terug en Tim Spoor schoof de 1-0 tegen de touwen.

Een op dat moment dik verdiende voorsprong. Er was letterlijk en figuurlijk geen vuiltje aan de lucht voor Sportlust, dat op zoek wilde naar de 2-0. Dat liep echter anders. De Vroomshopers gingen duels verliezen, Hengelo deed er een schepje bovenop en kantelde de wedstrijd. Ineens ontstonden er meerdere kansen voor de bezoekers. Doelman Tom Uitzetter stond wel zijn mannetje en wist menig aanval onschadelijk te maken, maar na 65 minuten wist de Hengelose aanvoerder Maikel Berends bij zijn derde kans toch te scoren. Hij kon alleen richting het Vroomshoopse doel en schoof keurig de 1-1 in de verre hoek. Sportlust probeerde wel, maar werd gedwongen de lange bal te spelen en dat spelletje won Hengelo.

 

Na ruim 80 minuten mocht een middenvelder vier(!) spelers van Sportlust uitspelen en daarna een teamgenoot vrij voor de goal zetten. Dit keer vanaf de Hengelose linkerflank, maar opnieuw werd de bal keurig in de verre hoek geschoven: 1-2. Sportlust probeerde daarna met man en macht om nog minimaal een punt uit het vuur te slepen, maar Hengelo speelde wedstrijd de laatste minuten professioneel uit en kon de derde overwinning op rij boeken. Sportlust was opnieuw een uur lang de bovenliggende partij, maar gaf het daarna uit handen wat opnieuw in een 1-2 nederlaag resulteerde. Volgende week moest Sportlust zich herstellen op bezoek bij RSC in Rossum.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer