STEVO al zeven wedstrijden op rij ongeslagen na de winterstop

Het leven ziet er voor de selectie van STEVO ineens heel anders uit. Ook Schalkhaar ondervond dat eerste Paasdag op de Peuverweide. Met 2-1 bleven de mannen van trainer Geert Veldhuis aan de goede kant van de score. Een periodetitel ligt misschien wel in het verschiet. Het kan verkeren in het voetbal. Van droefenis voor de winterstop naar hosanna in het voorjaar.

Volgende week zondag komt De Zweef uit Nijverdal naar Geesteren en met nog een overwinning kan STEVO een hele grote stap zetten richting klassebehoud. Nog zeven wedstrijden te gaan en dan weten we definitief hoe we er in Geesteren voorstaan. Dan de wedstrijd tegen Schalkhaar waar de 2-1 overwinning niet makkelijk tot stand kwam. Schalkhaar liet voetballend in de eerste 70 minuten het betere voetbal zien. STEVO speelde meer op karakter.

Al in de 10e minuut kwam het wel op een 1-0 voorsprong door Niels Wigger die aangespeeld werd door Rik Kokhuis. Niels schoof schuin voor doel de bal onder de keeper door in de verre hoek. Zeven minuten later was het alweer 1-1 gelijk. Een corner werd door Roy Kreuwel verkeerd beoordeeld en Schalkhaar profiteerde, hoewel de verdedigers van STEVO de bal ook nog hadden kunnen wegwerken. Overigens liet de keeper van STEVO in het verdere verloop van de wedstrijd fantastische reddingen zien. Vooral voor rust toen Schalkhaar een onmisbare kans kreeg en Roy Kreuwel met een geweldige reflex met zijn voet de bal uit het doel hield.

In de tweede helft was Schalkaar voetballend STEVO opnieuw de baas tot aan ongeveer de 70e minuut. Kansen kregen ze nauwelijks hieruit. STEVO benutte er wel één uit een corner. Maarten Gelhever zette de bal voor en Ingmar Reinerink kopte goed binnen. Hoewel Schalkhaar hierna probeerde om wat terug te doen, waren de beste kansen toch weer voor STEVO. Roy Wigger en Rik Kokhuis hadden pech in de afwerking en het bleef daardoor toch tot het eind spannend. Uiteindelijk wist STEVO de kleine 2-1 voorsprong over de streep te trekken en vindt het steeds verder de weg omhoog.