STEVO wint verdiend van De Zweef

Over de hele wedstrijd genomen had Stevo een licht voordeel en dat kwam tot uitdrukking in de overwinning. Heel lang was het 1-0 en had De Zweef uitzicht op een gelijkspel, maar dat zat er niet in. Dat het uiteindelijk in blessuretijd nog 2-0 werd, is voor deze wedstrijd niet belangrijk.

Anton Wennemers had een moeilijke middag, want hij moest het doen zonder een aantal vaste waarden, waardoor het team verzwakt aan de strijd tegen Stevo begon. De gastheren trokken flink van leer en dat leidde tot een (buitenspel)goal in de tiende minuut. De Zweef was gewaarschuwd door de tegenstander, die sinds de winterstop ongeslagen was. De blauwwitten moeten alle zeilen bijzetten. Dat kostte Joey Knobben geel. Tegenover een aantal kansen van Stevo kon De Zweef niet veel zetten. De ploeg mocht blij zijn dat het 0-0 bleef. Met uitzicht op de rust echter kwam een corner van Stevo bij de tweede paal op een volledig vrijstaande Wilco Broekhuis terecht die de 1-0 in kopte.

Na rust zette De Zweef meer druk, maar dat bracht niet veel extra gevaar. Teveel ballen gingen verloren in duels. Ook afvallende ballen waren vaak voor de tegenstander. Marco ten Dam kwam voor Sven Kolman. Daniel Thole Emanuel ging er geblesseerd af voor Leon Bouwmeester en later kwam Liam Meenhuis voor Joey Knobben.

De Zweef kreeg nog een mooie kans op de gelijkmaker, maar Sven Dikkers zag de bal net voor zijn schot iets opstuiten, waardoor deze over ging. Jammer, want dat had de wedstrijd een ander aanzien gegeven. Nu moest De Zweef alles op alles zetten en dat betekende ruimte achterin. Deze werd meer dan goed benut door Thomas Steggink die drie seconden eerder het veld in was gekomen. Zo werd het 2-0.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer