Stichting Autocross Langeveen opent zondag cross seizoen in Twente

In het gehele land zijn de eerste wedstrijden van 2018 al verreden, maar Langeveen opent zondag het seizoen van de autocross in Twente. Naast de gebruikelijke klassen binnen het RAMO kampioenschap(oost Nederland) en Twenthe Cup heeft de SAL de eer om twee extra klassen te mogen ontvangen. De eerste wedstrijd van het officieus Nederlands Kampioenschap voor de Dutch Junior Buggy Cup en de Mini Series worden namelijk in Langeveen verreden. Dit betekend dat we aanstormend talent vanuit heel Nederland aan de start kunnen verwachten in Langeveen. Vanaf 6 jaar mag men namelijk de licentie behalen en zich inschrijven in de mini buggy klasse. Vervolgens kan men doorstromen naar de Juniorklasse of Junior Buggy.

Elk jaar worden er vele uren gestoken in overleg en papierwerk, maar de daadwerkelijke opbouw van het autocross evenement blijft het uiteindelijke doel. Dit jaar zullen de wedstrijden, net als de twee voorgaande jaren, worden gehouden nabij de Gravenlandweg in Langeveen. Hier zal het land worden omgetoverd tot een waar autocross circuit welke voldoet aan alle veiligheidseisen van de KNAF. (Knac Nationale Autosport Federatie).

De deelnemers kunnen zich dit jaar inschrijven in de Regio, Junior, Juniorbuggy, Divisie V, Toerwagen, Kever, Sprint 1600 of de Combi-klasse. Rond de klok van 11 uur zondag zal het eerste startschot klinken en gaan we zien wie de punten, bloemen en bekers mee naar huis mogen nemen.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer