Strijdlustig VC Fleringen pakt punt bij AVC Heracles

Afgelopen donderdag stond voor VC Fleringen de uitwedstrijd tegen AVC Heracles op de rol. Bij Fleringen wordt de lijst aan blessures groter en groter. Deze week melden ook Wout Booijink en Tim Stopel zich in de ziekenboeg. Hierdoor begon de 16-jarige Brian Oude Lansink voor het eerst in de basis. ook A-junior Jaron Kuipers begon in de basisopstelling. Tijmen Koopman vergezelde Jeffrey Heithuis centraal in de verdediging.

Fleringen begon matig aan de wedstrijd. AVC Heracles had de overhand en kwam ook tot een aantal kansen. Fleringen loerde op de counter en probeerde waar mogelijk de snelle Jitse Nijland de diepte in te sturen. Het was AVC Heracles dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam toen Lars Ossel geheel vrijstaand kon binnenschieten. Een aantal minuten later werd het zelfs 2-0 toen diezelfde Lars Ossel na slap verdedigen ongehinderd raak kon schieten. Fleringen kwam na deze treffer meer aan voetballen toe en liet zich ook vaker in het vijandelijke strafschopgebied zien.

Na een half uur spelen kreeg Steven Schepers na een mooie aanval de bal aan de rand van het strafschopgebied. Hij schoot hard richting het doel en zag de bal slechts centimeters langs de paal vliegen. Aan de andere kant kwam AVC Heracles bijna op 3-0 toen de bal door Brian Oude Lansink van de lijn gehaald werd. Vlak voor rust maakte Fleringen op schitterende wijze de aansluitingstreffer. Na een vlijmscherpe counter brak Jitse Nijland door over rechts. Zijn voorzet werd door Jaron Kuipers teruggelegd en door de instormende Martijn Poppink fenomenaal in de linkerhoek geschoten. Er werd gerust met een 2-1 stand.

De tweede helft was er een meer gelijk opgaande wedstrijd te zien. AVC Heracles drong aan maar de Fleringse verdediging stond als een huis. Na een uur spelen kwam Fleringen op gelijke hoogte toen een hoekschop van Jaron Kuipers door aanvoerder Martijn Poppink in de verre hoek gekopt werd. Ook AVC Heracles liet zich niet ongeroerd. Kansen van Ryan Quentemeijer en Tico Reuvekamp werden door Maarten Oosterik onschadelijk gemaakt. Fleringen kreeg hierna twee dotten van kansen om op voorsprong te komen. Eerst zette de goed spelende Steven Schepers na een mooie actie Martijn Poppink alleen voor doelman Vicente Fernandez. De bal werd jammerlijk tegen het lichaam van de doelman geschoten.

Een paar minuten later speelde Jitse Nijland zichzelf vrij in het strafschopgebied en schoot via de doelman op de paal. Fleringen ging hartstochtelijk op zoek naar de voorsprong en het was mooi om te zien hoe de jonge spelers door de routiniers op sleeptouw genomen werden. Bij Fleringen kwam Martijn Beukerink in het veld voor Gijs Koopman. Na tachtig minuten spelen kwam Fleringen dan toch op voorsprong. Jitse Nijland werd gevloerd in het strafschopgebied en de strafschop werd door Martijn Poppink beheerst binnengeschoten.

Helaas lag de bal een aantal minuten later alweer aan de andere kant in het net. Ties Jaarsma kon binnenschieten na een voorzet vanaf de zijkant. Fleringen bracht Coen Tasche nog in het veld voor Jaron Kuipers. In de slotseconde had Fleringen alsnog de overwinning naar zich toe kunnen trekken. Steven Schepers slalomde door de Almelose defensie en schoot helaas tegen de voeten van doelman Fernandez. Komende zondag speelt Fleringen thuis tegen La Premiere. Er wordt om 14:00 uur afgetrapt op sportpark ’t Reuvekamp.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer