SV Vasse weet weer wat winnen is

Na twee minuten spelen kreeg Overdinkel al de eerste kans van de wedstrijd. De bal viel vanuit een vrije trap bij de tweede paal, een speler van Overdinkel kreeg tot tweemaal toe de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten maar met hangen en wurgen wist Vasse hier stand te houden. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld waarbij aan beide kanten de verdedigende linie de organisatie goed had staan. Na 20 minuten spelen had Len Veelers voor de 1-0 aan kunnen tekenen, zijn kopbal ging echter rakeling voorlangs. Enkele minuten later was het Sam Haarhuis die zich knap vrij speelde op de zestien maar zijn schot miste ging maar enkele centimeters naast. Beide teams gingen rusten met een 0-0 stand.

In de tweede helft werd de sfeer grimmiger van beide kanten. Het spel lag vaak stil door de vele overtredingen van beide kanten. Het eerste wapenfeit vond dan ook pas plaats in de 80e minuut. Rudolf Wigger mocht vanaf de zijkant een vrije trap nemen, schoot deze laag voor de goal en bij het wegwerken van de bal schoot een verdediger de bal onfortuinlijk tegen zijn eigen arm. De scheidstrechter wees rigoureus naar de stip en Stefan Weersink schoot de penalty beheerst binnen. Wat volgde was een enorme ontlading van supporters en spelers van Vasse.  Vasse liet zich in de komende minuten niet gek maken en in de laatste minuut gooide Daan Haarhuis de wedstrijd in het slot. Vanuit een corner kopte hij de bal prachtig over de keeper van Overdinkel. Vasse weet na 4 wedstrijden eindelijk weer te winnen en kan 3 belangrijke punten bijschrijven in de strijd om de nacompetitie.

Volgende week zondag volgt er opnieuw een kraker op ’t Lankamp als LSV 1 op bezoek komt. En opnieuw zal daarbij de ranglijstpositie op het spel staan die wellicht aan het eind van de rit recht geeft op deelname aan promotiewedstrijden voor de 3e klasse.