SV Vasse wint van SV Almelo en houdt aansluiting met de top

Zondag stond voor SV Vasse de wedstrijd thuis tegen SV Almelo op het programma, een wedstrijd tussen de nummers 4 en 5 van de 4e Klasse A. Een belangrijke wedstrijd dus.De wedstrijd begon gelijk op met van beide kanten veel strijd. Na 10 minuten was echter het eerste schot op doel al raak voor Vasse. Na het goede afleggen van Max Geerdink Johannink kon Len Veelers raak schieten in de verre hoek. De resterende 35 minuten kregen beide ploegen kleine mogelijkheden. SV Almelo werd vooral gevaarlijk uit de goed genomen standaardsituaties, waarbij het een aantal keren gevaarlijk werd voor de goal van SV Vasse.

Na rust kwam SV Almelo sterk uit de kleedkamer en probeerde het de 1-1 te forceren. Vasse had het even moeilijk maar hield uiteindelijk toch goed stand, zonder al te veel grote kansen weg te geven. Na zo´n 60 minuten kwam Vasse er via een snelle uitbraak uit. Len Veelers werd diep gestuurd en voordat hij kon schieten werd hij gevloerd in de 16 meter. De scheids zag het goed en gaf een penalty aan SV Vasse. Vasse kon hier een grote stap zetten richting de overwinning, echter zat de keeper er goed bij en werd de penalty gekeerd.

Hierna kreeg SV Almelo weer iets moed maar tot een echte overwicht in de wedstrijd leidde dit niet. Vasse bleef rustig en gaf geen grote kansen weg. Enkele minuten voor tijd gooide Vasse dan toch de wedstrijd in het slot. Een diepe bal viel tussen de laatste man en de keeper van SV Almelo. Len Veelers reageerde attent en kon de bal langs de keeper van SV Almelo tikken. De 2-0 en de drie punten waren binnen en behoudt de aansluiting met LSV en Borne.