SVZW doet goede zaken op de Veluwe

SVZW, de nummer twee, toog zaterdag naar Sportpark Mulderssingel te Wezep om aldaar de belangrijke ontmoeting tegen het plaatselijke WHC te spelen, de nummer drie op de ranglijst. De gasten uit Wierden, nog volop in de race om het kampioenschap en ook om de derde periodetitel moesten dus winnen van deze moeilijke tegenstander, die overigens een week eerder klop kreeg van koploper Flevo Boys, maar al wel een periodetitel op zak heeft. Het eerste wapenfeit was een schot van Bas Woesthuis namens de gasten dat overigens hoog over ging, terwijl de vrije trap van Tim Pothast in de 5e minuut een prooi werd voor WHC doelman Jasper Kuiper. In de 8e minuut ging het schot van Carlos Lopes Macedo zeer nipt naast het doel van de gasten en even later redde SVZW keeper Mike Brinks van dichtbij de inzet van Mark van Petersen.

Tegen de verhouding in kwam daar in de 20e minuut vanuit het niets toch de 0-1 voor de gasten door Maarten Jansen na een voorzet op maat van Lars Kamperman Leferink, de eerste de beste kans gelijk raak! Maarten Jansen herhaalde zijn kunstje twee minuten later na aangeven van Yessin Maskoul en plots stond het 0-2 daar in Wezep. Na die twee goals kantelde de wedstrijd volledig, was Maarten Jansen onnavolgbaar want scoorde in de 25e minuut de 0-3, maar dat feestje ging niet door omdat de scheidsrechter het doelpunt afkeurde. Op slag van rust scoorde Maarten Jansen een loepzuivere hattrick door ook de 0-3 voor zijn rekening te nemen en daarmee onbetwist de held van de eerste helft werd, door vier keer te scoren, waarvan er drie telden! Hij bepaalde daarmee ook de ruststand op 0-3.

In de 62e minuut belandde de vrije trap genomen door Tim Pothast op de paal, was de rebound ook net niet succesvol en ontsnapte WHC aan een nog grotere achterstand. Het peil bij de gastheren zakte naar een bedenkelijk niveau intussen, getuige ook het schot van Mitchel Dijkhof in de 63ee minuut dat ruim naast ging. Het was Yessin Maskoul die de wedstrijd helemaal in het slot gooide door onhoudbaar de 0-4 op zijn naam te zetten in de 65e minuut, tevens voor SVZW trainer Philip Agteres het sein om een dubbele wissel toe te passen: John Lubbers en Tim Pothast mochten gaan douchen, Burak Basut (na een lange blessure) en Nigel Michels werden de vervangers. Maar de wedstrijd was gespeeld, WHC geloofde het wel en namens hen ontving ook Wim van t’ Ende nog een gele prent met nog een kwartier te gaan. Yessin Maskoul werd even later vervangen door Dries Buimer, ontving ook Karlo Borghuis nog geel van de onpartijdige en aldus ging de wedstrijd als een kaars uit met een alleszeggende klinkende 0-4 overwinning.

En de middag kon helemaal niet meer stuk, toen bekend werd dat koploper Flevo Boys had verloren van Hierden en SVZW op basis van een beter doelsaldo de nieuw leider is in de 1e Klasse D van het zaterdag amateurvoetbal is.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer