SVZW heeft de punten hard nodig van ASV Dronten

SVZW is samen met Flevo Boys verwikkeld in de strijd om het kampioenschap en er zijn nog vier spannende competitierondes te gaan. ASV Dronten staat op dit moment op de 6e plaats op de ranglijst. Er werden 31 punten gehaald in 22 wedstrijden. Afgelopen zaterdag verloor ASV Dronten thuis met 1-4 van KHC. In het eigen verslag staat: “Een flets en ongeïnspireerd ASV Dronten gaat in een teleurstellende wedstrijd onderuit tegen een solide en degelijk KHC Kampen”. Hierdoor is de 5e plaats op de ranglijst ver weg voor ASV Dronten. Een periodetitel zit er ook niet meer in.

ASV Dronten staat nu nog onder leiding van Raymond Schuurman. Maar hij vertrekt na afloop van dit seizoen naar hoofdklasser Berkum. Zijn ambitie is om ook op een hoger peil een club te leiden, en die kans krijgt hij volgend seizoen bij de club in zijn woonplaats Zwolle. De trainer heeft aangegeven dat hij zijn werk in Dronten graag succesvol wil afsluiten. Winst op SVZW zou een mooi succes zijn voor de thuisclub. Topschutter van ASV Dronten is Kevin van der Vlag, hij heeft inmiddels al 14 doelpunten op zijn naam staan. In Wierden was SVZW met 3-1 de baas over ASV Dronten. Dus daar op gelet heeft de thuisclub nog wat goed te maken.

Voor SVZW is de wedstrijd tegen ASV Dronten een volgende finale in de strijd om het kampioenschap. De strijd gaat tussen Flevo Boys en SVZW. Beide ploegen hebben evenveel punten. Is dat na de laatste speeldag nog zo, dan gaat het doelsaldo de doorslag geven. Afgelopen zaterdag won SVZW met 2-0 van DOS’37, de 7e overwinning op rij. Dat is al een bijzondere prestatie. Nu proberen om deze reeks voort te zetten.

Dat zal zaterdag niet makkelijk worden gelet op deze zin in het verslag van ASV Dronten van afgelopen wedstrijd: “Volgende week komt kampioenskandidaat SVZW op bezoek. Een uitgelezen mogelijkheid om koploper Flevo Boys een handje te helpen in hun strijd om de titel” . Veel ASVD supporters verlieten zaterdag teleurgesteld het eigen sportpark. Zij verwachten dus revanche in deze wedstrijd. SVZW van Philip Agteres weet zo wie zo dat er veel tegenstand zal zijn de komende weken, want elke tegenstander zal graag een overwinning willen behalen tegen de koploper. De wedstrijd op het “Burgemeester Dekker Sportpark” , aan de Educalaan 29 in Dronten, begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer