SVZW speelt thuis derby tegen DOS’37

SVZW heeft nog twee competitie thuiswedstrijden te spelen dit seizoen. Beide wedstrijden zijn tegen een club uit Vriezenveen. Eerst tegen DOS’37 en op 19 mei tegen DETO. DOS’37 speelt tot nu toe een wisselend seizoen. Mooie overwinningen worden afgewisseld met dikke nederlagen. Opvallend detail is het feit dat koploper Flevo Boys twee gelijk speelde tegen DOS’37. Dat ene gelijkspel zorgde ervoor dat de 1e periode titel naar DETO ging. Ook waren er enkele zware nederlagen voor DOS’37. Een 6-1 nederlaag tegen DETO. De week daarop werd er in Dronten met 6-0 verloren. In die periode was het wel onrustig bij DOS’37. Een plek in de middenmoot is de doelstelling, en dat zat er in die weken niet in.

Het bestuur van DOS’37 besloot om het contract met trainer Jochem de Weerdt niet te verlengen na dit seizoen. Inmiddels is ook bekend dat Kenan Dermasoglu zijn opvolger is. Na de winterstop is de rust wel weer terug gekeerd in Vriezenveen. DOS’37 behaald regelmatig punten en staat nu inderdaad in de middenmoot. Afgelopen zaterdag werd met 1-2 gewonnen van DZC’68 in Doetinchem. Daardoor staat DOS’37 nu op de 7e plaats op de ranglijst met een voorsprong van 8 punten op de 12e plek. In plaats van naar beneden kijken, is er nu aandacht voor de strijd om de 3e periodetitel. Misschien kunnen ze daarin nog gaan meestrijden om de titel.

Voor SVZW is de situatie heel anders. Er is rust rondom het team. De resultaten zijn goed te noemen. En er is nog steeds kans op twee prijzen. Sinds afgelopen zaterdag is SVZW een kandidaat voor het kampioenschap, en in de 3e periode zijn de kansen op de titel goed te noemen. Het voetbal van SVZW is prima verzorgd. Er worden veel kansen gecreëerd en de verdediging staat goed. Gelet op de vele kansen kan alleen worden gezegd, dat er wel wat meer benut mogen worden. Het doelsaldo is sinds dit seizoen enorm belangrijk, want wanneer twee ploegen gelijk eindigen op de 1e plaats, is de ploeg met het beste doelsaldo de kampioen.

In de uitwedstrijd tegen DOS’37 lukte het wel om veel te scoren. Die wedstrijd werd toen met 0-5 gewonnen. Man van de wedstrijd was Ferdi ter Avest, want hij wist 3 keer te scoren. DOS’37 zal er alles aan doen om niet weer zo dik te verliezen van SVZW. Een zware nederlaag is nooit prettig, maar helemaal niet in een derby. Er is altijd meer aandacht voor dergelijke wedstijden, en ook de supporters zijn niet blij als hun club een derby verliest. Wanneer SVZW het zelfde niveau weet te halen als afgelopen zaterdag, dan moet het mogelijk zijn om deze ontmoeting te winnen. De wedstrijd tegen DOS’37 begint om 14:30 uur op sportpark Het Lage Veld.

Actie foto archief vorige wedstrijd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer