SVZW zet zegereeks bij Vroomshoopse Boys voort

Sportpark De Bosrand in Vroomshoop vormde zaterdag het zonnige decor voor de derby tussen de Boys en SVZW. De nummer dertien tegen de nummer twee en dus met grote belangen voor beide ploegen. SVZW gaf vol gas in die eerste tien minuten en bijna leidde die druk tot een eigen doelpunt aan de kant van de thuisclub, het bleef bij een corner. In de 13e minuut was het dan wel raak, Yessin Maskoul was niet zelfzuchtig en bediende Maarten Jansen die de 0-1 op het scorebord bracht.

Na die tegentreffer moest De Boys wel komen en via een vrije trap rand zestien door Robert Veld in de 24e minuut probeerde men de gelijkmaker te scoren, het bleek vergeefs. Drie minuten later mikte Yessin Maskoul te hoog om de 0-2 aan te tekenen en dat was ook het schot van Tim Pothast in de 34e minuut. Vervolgens mocht SVZW in de 37e minuut een vrije trap nemen door Karlo Borghuis en was het Bas Woesthuis die alert reageerde door de 0-2 binnen te tikken. Wat tevens de ruststand betekende.

Twee ongewijzigde elftallen na de thee en meteen een dot van een kans voor Yessin Maskoul in de 49e minuut, helaas kopte hij naast en niet in het Vroomshoopse doel. Ook daarna veel kansen voor de ploeg uit Wierden om de score te verhogen, maar het duurde tot enkele minuten voor het einde toen Yessin Maskoul had moeten scoren en Ferdi ter Avest dat twee minuten later wel deed door de 0-3 via de verre hoek binnen te knallen.

In de 90e minuut kregen de Zwaluwen zowaar een penalty toegekend door de scheids, echter na consultatie met de grensrechter werd die beslissing teruggedraaid. Yessin Masskoul tenslotte zag zijn lob over het Vroomshoopse doel verdwijnen en betekende dat meteen het eindsignaal in een matige derby waarin SVZW verdiend met 0-3 aan het langste eind trok en de vierde winst op rij boekte. Volgende week zaterdag speelt SVZW opnieuw een uitwedstrijd, dan tegen WHC uit Wezep dat zaterdag met 6-3 in Emmeloord onderuit ging tegen de koploper Flevo Boys.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer