Terechte overwinning VC Fleringen bij Phenix

Zondag stond voor het eerste elftal van VC Fleringen de uitwedstrijd tegen Phenix op het programma. Fleringen mist nog altijd Jasper Slaghekke, Dion Wissink, Lars Schoemaker, Jaap Luttikhuis en Tim Schepers door blessures. Wout Booijink was na een zware blessure weer fit genoeg om in de basis te starten.

De eerste paar minuten waren beide teams aan elkaar gewaagd. Na vijf minuten spelen was er een kans voor Phenix, toen Tayren Hiera met een mooie omhaal Maarten Oosterik tot een uiterste redding dwong. Hierna nam Fleringen het initiatief over en werd Phenix constant vastgezet op de eigen helft. Na tien minuten spelen draaide Sjoerd Booijink zich vrij op het middenveld en werd door Sven Olde Riekerink snoeihard ten val gebracht. Een gele kaart voor de Phenix speler en een vrije trap waren het logische gevolg. Helaas kon Sjoerd Booijink niet meer verder spelen. Hij werd vervangen door A-junior Brian Oude Lansink, die hiermee zijn debuut in het eerste elftal maakte.

Fleringen domineerde en het was eigenlijk wachten op de openingstreffer. Deze kwam er ook al vrij snel. Na een lange bal ontdeed linksbuiten Tim Stopel zich slim van twee Phenix-spelers. Hij dribbelde het strafschopgebied binnen en schoot koelbloedig de 0-1 tegen de touwen. Fleringen bleef voetballen en hierdoor was het eenrichtingsverkeer richting het Enschedese doel. De 0-2 viel dan ook al vrij snel. Een hoekschop werd door Martijn Poppink slim doorgekopt en verdween fraai in de verre hoek: 0-2. Fleringen bleef doorgaan en probeerde zo snel mogelijk de 0-3 te scoren. Het was echter Phenix dat na een counter de 1-2 wist te scoren, toen Sven Olde Riekerink attent was bij een afvallende bal. Er werd gerust met een 1-2 stand in het voordeel van Fleringen.

De tweede helft kwam Fleringen goed uit de kleedkamer. Er werden veel duels gewonnen en hierdoor kreeg Phenix geen tijd om te voetballen. Jitse Nijland drong vlak na rust na een mooie rush het strafschopgebied binnen. Helaas kon zijn voorzet niet worden binnengeschoten. Na een uur spelen werd Steven Schepers zonder ook maar een bal in de buurt kiezelhard van achteren onderuit gesabeld. Dit leverde een meer dan terechte rode kaart op voor Phenix-speler Anthony Verkuijl. Fleringen bleef rustig en liet zich niet van de wijs brengen door de constante provocaties van Phenix. Fleringen bracht Rick Huisman in het veld voor de lichtgeblesseerde Tim Stopel. De 1-3 viel vervolgens vrij snel. Na een mooie crosspass kwam Steven Schepers oog in oog te staan met Phenix-doelman Michel de Vos. Hij omspeelde de doelman en schoot prima de 1-3 binnen.

Na deze treffer was het verzet van Phenix gebroken. Na een gewonnen duel op het middenveld werd Brian Oude Lansink in zijn rug geschopt. Het leverde een rode kaart op voor Wesley van Schagen, waardoor Phenix met 9 man verder moest. Fleringen vond het allemaal wel prima en probeerde de wedstrijd volwassen uit te spelen. Fleringen speelde zeer zakelijk en wist hierdoor de wedstrijd zonder kleerscheuren over de streep te trekken. Vooral de debuterende Brian Oude Lansink speelde onder begeleiding van Jeffrey Heithuis en Wout Booijink een zeer puike wedstrijd. Ondanks grote kansen voor Jitse Nijland, Rick Huisman en Martijn Poppink bleef het slechts bij 1-3. Fleringen speelde de wedstrijd volwassen uit en mag hierdoor 3 dikverdiende punten bijschrijven. Na afloop waren de complimenen voor de voorzitter van Phenix, die zijn escuses aanbood voor het vertoonde wangedrag.

Komende donderdag speelt Fleringen uit tegen AVC Heracles. Aanvang 18:45 uur

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer