Terechte puntendeling tussen TVC’28 en Achilles’12

TVC ’28 speelde afgelopen zondag de wedstrijd tegen Achilles ’12 met rouwbanden vanwege het overlijden van oud eerste elftal keeper Martin Bekhuis. De wedstrijd kreeg een terechte 2-2 eindstand. Vanaf het eerste fluitsignaal ontspon zich een boeiende eerste helft, waarin beide ploegen kansen kregen, maar waarin TVC ’28 de bovenliggende partij was. Tegen de verhouding in kwam Achilles ’12 op voorsprong; een corner werd in het doel gekopt door Nick Harberink: 0-1.

TVC ’28 liet zich niet uit het veld slaan en ging op jacht naar de gelijkmaker. Enkele minuten later stond de 1-1 op het scorebord: HTom Koelman stuurde Stefan Huiskes het strafschopgebied in die beheerst afrondde. Hierna bleef het spel op en neer gaan zonder dat er zich grote kansen voor deden, waarbij een schitterend afstandsschot van Stef Roelofs hier nog het vermelden waard is, evenals de knappe redding van keeper Danté Warner van Achilles ’12. De gelijke stand leek dan ook de ruststand te worden totdat vlak voor rust Stef Roelofs de 2-1 maakte nadat hij door Jeffrey Huizinga met een steekpass werd bediend en de keeper met een geplaatst schot passeerde.

In de 2e helft was Achilles ’12 de betere ploeg terwijl TVC ’28 er steeds minder voetballend uit kon komen. De uitblinkende doelman Ruud Hesselink bracht een aantal keren redding en Joren Bosch haalde een bal van de lijn, maar in de 87ste minuut werd het toch 2-2 door linksbuiten Casper Ritmeester.

Hierna vond TVC ’28 de kracht om nog twee keer gevaarlijk te worden; een bal werd van de lijn gehaald en een andere werd gepareerd door de keeper zodat ,op basis van de gehele wedstrijd, 2-2 de terechte uitslag was.

Volgende week speelt TVC ’28 de derby uit tegen MVV 29. Om 14.00 uur wordt er in Harbrinkhoek afgetrapt.

Foto’s: Paul Snijders

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer