TOP pakt punt bij DOS-WK

Na een voorbereiding met wisselende resultaten hervatte TOP de veldcompetitie met een uitwedstrijd tegen DOS-WK uit Enschede. De eerste wedstrijd tegen DOS-WK liep TOP de gehele wedstrijd achter de feiten aan en verloor het terecht met 18-14. TOP is te vinden in de onderste regionen op de ranglijst en heeft de punten hard nodig. DOS-WK moest winnen om de aansluiting met de top te behouden.

Beide ploegen hadden in de beginfase moeite om de korf te vinden. Het was DOS-WK die pas na vijf minuten spelen de 0-1 noteerde. Verdedigend stond het bij TOP aardig goed, maar omdat het aanvallend niet tot scoren kwam, kon de 0-2 niet voorkomen worden. Pas na een kwartier wist TOP de korf te vinden en trok de stand ook gelijk (2-2). TOP had veel één schots aanvallen, daar waar DOS-WK vaker kon herhalen, maar ook dat resulteerde niet in doelpunten. Beide ploegen speelden niet naar eigen kunnen en wisten voor rust enkele keren te scoren. Een magere score van 5-6 in het voordeel van de gasten uit Enschede was tekenend voor het slechte wedstrijdverloop.

Na rust was het DOS-WK die het initiatief nam door direct te scoren (5-7). Tien minuten lang leken de ploegen nog aan elkaar gewaagd, maar het was DOS-WK die de voorsprong wist uit te breiden naar 6-10. Deze achterstand zorgde ervoor dat TOP de hele tweede helft achter de feiten aanliep. TOP bracht de marche vaak naar drie, maar DOS-WK antwoordde telkens snel door het verschil weer op vier te zetten.

De acht basisspelers konden het tij niet keren en daarom was coach Gert Schorn genoodzaakt om verschillende wissels toe te passen. Mark Ekkel en Jeffrey Bakker kwam in het veld en eerstgenoemde wist met drie doelpunten het verschil weer naar één te brengen (12-13). DOS-WK wist de wedstrijd niet op slot te gooien en in de laatste minuut zorgde Jeffrey Bakker voor de gelijkmaker en dat zorgde uiteindelijk voor de puntendeling. Eindstand 13-13.

Voor TOP was het belangrijkste dat er sinds lange tijd weer eens een punt gepakt werd en hoopt deze lijn ook door te trekken in de strijd om klassenbehoud. Na een vrij weekend vanwege de zaalfinale staat de volgende wedstrijd op 14 april tegen Hellas’63 op het programma. Aanvang 15:30.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer