TOP wint belangrijk duel van Elburg

Zaterdag stond voor TOP de belangrijke uitwedstrijd tegen Elburg op het programma. Elburg bezet de laatste plaats en zal er dus alles aan moeten doen om van die plek af te komen. TOP staat net boven de gevarenzone en kan met winst een goede stap richting handhaving zetten. In de eerste ontmoeting tussen beide ploegen dit seizoen, wist TOP in een gelijk opgaande wedstrijd de winst naar zich toe te trekken door te winnen met 20-18. Ditmaal stond de wedstrijd onder leiding van dhr. Odijk.

Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd door direct het eerste schot te verzilveren. Elburg wist opnieuw een voorsprong te nemen, maar die was van korte duur. TOP zorgde ervoor dat het niet steeds een achterstand moest wegwerken en bij de stand van 2-2, wisten de Toppers met twee rake schoten een voorsprong te pakken van 2-4. Zowel TOP als Elburg hadden veel aanvallen nodig om tot scoren te komen, maar het was TOP die het verschil maakte. Elburg kon nog enigszins meekomen tot 4-5, daarna had TOP de tegenstander verdedigend goed onder controle en wist de voorsprong te vergroten naar 5-11. Het laatste doelpunt van de eerste helft kwam op naam van Elburg. Ruststand 6-11.

 

In de tweede helft was het TOP die sterk begon (6-13). Elburg zat niet goed in de wedstrijd en had enige pech met het vinden van de korf, maar leek de echte wil om te winnen te missen. TOP bleef geduldig spelen en zorgde ervoor dat Elburg niet dichterbij kwam. Iedere keer als Elburg wist te scoren, reageerde TOP ook met een doelpunt. Halverwege de tweede helft, bij een stand van 8-16, leek het verzet gebroken bij de thuisploeg. Zowel Elburg als TOP wisten om en om nog vier maal te scoren en dat bracht de eindstand op 12-20. Een belangrijke overwinning voor TOP in de strijd om handhaving, die zag dat beide concurrenten Rood-Wit en DTG hun wedstrijd verloren.

Na een vrij weekend speelt TOP op 12 mei weer thuiswedstrijd tegen koploper Dindoa. Aanvang 15:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer