TVC ’28 wint probleemloos van Overwetering

Na het puntverlies afgelopen week telde voor TVC’28 alleen maar winst op Overwetering om druk te houden op koploper SDC ’12. De wedstrijd begon uitmuntend voor TVC ’28. Stef Roelofs wist van ruim 30 meter de bal over doelman Paul Vlaskamp te schieten en zette daarmee TVC ’28 op prachtige wijze op voorsprong. Overwetering antwoordde goed op de vroege achterstand. Bram de Haas schoot van afstand maar doelman Ruud Hesselink wist het schot te keren. De daaropvolgende corner werd niet goed weggewerkt en de bal belandde via de kluts bijna in het doel. Hierna kwam TVC ’28 beter in de wedstrijd. In de 12e minuut schoot Niek Staarink goed in, maar de keeper pakte deze bal goed.

Even later speelde Jeffrey Huizinga zich goed vrij in de zestien meter van Overwetering, diens schot werd echter geblokt. In de 30e minuut liet Overwetering weer van zich horen. Ferdi van Breukelen kopte een bal uit een corner net naast het doel. Even later kopte Henry Rozen goed op doel waardoor Ruud Hesselink (foto archief) gedwongen was de bal over de lat te tikken. Net wanneer iedereen begon te denken aan de rust viel er nog een doelpunt voor TVC ’28. Van ruimschoots 18 meter wist Jeffrey Huizinga met een goed bekeken schot keeper Paul Vlaskamp in de verre hoek te kloppen, waardoor TVC ’28 met een 0-2 voorsprong de kleedkamer opzocht.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk voor publiek dan de eerste. In de 46e minuut werkte Jeffrey Huizinga de bal over na een voorzet van Stef Roelofs, terwijl in de 64e minuut Bram van Bessen zijn van richting veranderde vrije trap knap gekeerd zag worden door Ruud Hesselink. Verder stond de tweede helft vooral in het teken van een Overwetering dat een doelpunt probeerde te forceren met voornamelijk lange ballen en een TVC ’28 dat geen fouten wilde maken. Hierdoor gebeurde er verder dus vrijwel niets meer en bloedde de wedstrijd dood tot een toch probleemloze 0-2 voor de club uit Tubbergen.

Volgende week speelt TVC ’28 thuis tegen Luctor et Emergo. Om 14:00 wordt afgetrapt op Sportpark De Grote Moat.