TVC ’28 zet zegereeks tegen Bon Boys voort

Op Paaszaterdag moest TVC’28 thuis aantreden tegen een concurrent voor de titel, te weten Bon Boys uit Haaksbergen. Onder ideale omstandigheden ontspon zich een attractief duel, waarbij TVC’28 het meest efficiënt met de kansen wist om te gaan en zodoende aan het langste eind trok. TVC’28 blijft zo op koers voor de koppositie.

TVC’28 begon goed aan de wedstrijd en dat leidde in de 2e minuut al tot een grote kans voor Tom Koelman. Hij kon vanuit vrije positie inkoppen, maar zijn kopbal werd door de doelman van Bon Boys over het doel getikt. In de 11e minuut kreeg TVC’28 een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel van Bon Boys. Okke Schepers maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje en schoot de bal fraai achter de doelman van Bon Boys. De rest van de 1e helft speelde zich voornamelijk op het middenveld af, waar beide ploegen uitstekend combinatievoetbal lieten zien, wat echter niet tot veel kansen leidde.

Na rust was het woord aan de uitblinker bij TVC’28 Stef Roelofs. In de 57ste minuut omspeelde hij eerst de doelman van Bon Boys, maar zag zijn inzet gekeerd door een verdediger, die vervolgens zeer knullig uitverdedigde, waardoor hij de bal alsnog in het doel kon schieten.

In de 60ste minuut passeerde Roelofs aan de rechterkant van het veld met een geweldige rush de laatste man van Bon Boys en rondde deze actie op doeltreffende wijze af. Na deze achterstand gaf Bon Boys zich nog niet gewonnen en bleef met goed combinatievoetbal druk uitoefenen op de verdediging van TVC’28.

In de 70ste minuut werd slordig uitverdedigen door de nummer 10 van Bon Boys Milan Bultman afgestraft door van afstand raak te schieten. In de 80ste minuut was het Martijn Richters die met een fantastisch afstandsschot de doelman van TVC’28 Ruud Hesselink wist te passeren.

Door deze treffer kwam de spanning geheel terug in de wedstrijd, maar tot veel uitgespeelde kansen kwam het niet meer. Eindstand 3-2. Al met al een verdiende overwinning voor TVC’28, al gaan de complimenten ook zeker uit naar een goed combinerend Bon Boys, dat er mede voor zorgde dat de toeschouwers van een leuke wedstrijd konden genieten.

Aanstaande donderdag speelt TVC’28 een inhaalwedstrijd in Enschede tegen Victoria. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur. Volgende week zondag staat de thuiswedstrijd tegen Achilles 12 uit Hengelo op het programma. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur.

Foto’s: Paul Snijders