VC Fleringen verliest in Enschede van FC ’t Centrum

Donderdagavond speelde VC Fleringen uit tegen FC ’t Centrum. Fleringen moest flink improviseren in de basisopstelling door het grote aantal blessures. Om 19:00 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter van der Weide. Fleringen begon dramatisch aan de wedstrijd. Al na een paar minuten stond de 1-0 op het scorebord. Na matig uitverdedigen schoot Anthony Brantenaar de bal fraai over Maarten Oosterik. Fleringen probeerde de bal snel rond te laten gaan maar had moeite om goed in de wedstrijd te komen.

Na twintig minuten spelen kwam ’t Centrum op 2-0. Mitchell Staphorst mocht ongehinderd doorlopen en schoot de 2-0 tegen de touwen. Vlak voor rust kreeg Fleringen nog een dot van een kans om op 2-1 te komen. Helaas schoot Tieme Koopman van dichtbij naast de goal. Ruststand: 2-0.

De tweede helft speelde Fleringen beter. Meer duels werden gewonnen en er kon meer druk op de tegenstander gezet worden. Vlak na rust kreeg Fleringen een vrije trap. Terwijl de keeper de muur nog aan het neerzetten was schoot Martijn Poppink de bal fraai in de verre hoek. Helaas voor Fleringen viel na deze aansluitingstreffer ook al de 3-1 door een doelpunt van wederom Mitchell Staphorst. Fleringen probeerde snel weer te scoren maar was niet slim genoeg om ’t Centrum aan het wankelen te brengen. Het was aan de fantastisch keepende Maarten Oosterik te danken dat ’t Centrum niet vaker scoorde.

Na een uur spelen scoorde Andy Semple de 4-1 en leek de wedstrijd gespeeld. Gijs Koopman deed nog iets terug namens Fleringen met een fraai afstandsschot. Hierna had Fleringen pech toen Jaron Kuipers oog in oog met doelman Angelo Tel de bal naast de goal stiftte. Al met al was Fleringen niet goed genoeg om aanspraak te maken op een resultaat. Eindstand: 4-2.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer