Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Wedstrijd ronde 21 is ook weer een hele mooie. De topper is Flevo Boys – WHC. Na het gelijkspel tegen DOS’37 heeft Flevo Boys nog 3 punten voorsprong op SVZW, en nog 6 op WHC. Bij winst kan WHC zich ook weer helemaal gaan mengen in de strijd om de titel. WHC zal zeker voor winst gaan. Want ze weten dat SVZW op 14 april naar Wezep komt. Het worden dus nog enorm spannende weken in de strijd om het kampioenschap. Maar de spanning is ook onderin volop aanwezig. Daar is eigenlijk ook nog niets beslist. Dus ook deze speelronde weer veel spanning bij de wedstrijden. Eerst kijken naar je eigen ploeg, en dan snel kijken naar de uitslagen op de ander velden. Prachtige klasse om te volgen de 1e klasse D.

FC Zutphen – Hierden

Sinds afgelopen zaterdag staat FC Zutphen nu alleen op de laatste plaats. In Dronten werd met 2-0 verloren. FC Zutphen zal alle zeilen moeten bij bijzetten om niet rechtstreeks te degraderen. Dus is de opdracht winnen van Hierden. Deze tegenstander zit al een tijdje in zwaar weer. En door het verlies van afgelopen zaterdag tegen SDVB zijn de wolken nog donkerder geworden. Beide tegenstanders kunnen een winstpartij heel goed gebruiken. In een zeer spannende wedstrijd lukt het FC Zutphen om deze thuiswedstijd te winnen.

ASV Dronten – DETO Twenterand

Sinds afgelopen zaterdag neemt ASVD de 5e plaats in op de ranglijst. Een hogere plek zit er waarschijnlijk niet in. En de ploeg is ook veilig in de strijd om klasse behoud. DETO heeft het de laatste 2 wedstrijden laten afweten. Nu de kans op de titel is verkeken, lijkt de grote motivatie er niet meer te zijn. ASVD wil het seizoen nog wel goed afsluiten. Winst tegen DETO lijkt heel goed mogelijk, ook al omdat DETO met de midweekse bekerwedstrijd in de benen naar Dronten komt.

DOS’37 – Go Ahead Kampen

Een wedstrijd tussen twee ploegen die allebei nog wel punten nodig hebben om te kunnen zeggen dat ze veilig zijn. De ploegen onderin staan zo dicht bij elkaar, dat een winstwedstrijd er voor zorgt dat je stijgt op de ranglijst. Maar bij verlies nemen de zorgen nog meer toe. Met die wetenschap in het achterhoofd beginnen beide ploegen aan deze wedstrijd. In elk geval zorgen dat je niet verliest. Na een voorzichtige wedstrijd van beide kanten, staat er een gelijkspel op het wedstrijdformulier na afloop.

Flevo Boys – WHC

Dit is de topper van deze speelronde. Koploper Flevo Boys ontvangt thuis de nummer 3 van de ranglijst WHC. De achterstand van de bezoekers is 6 punten. Bij winst kan WHC dus ook op 3 punten komen van Flevo Boys. De thuisclub weet dat bij winst WHC dan ook nagenoeg is uitgeschakeld in de titelrace. Flevo Boys is tot nu nog ongeslagen. Maar de laatste weken kost het Flevo Boys veel moeite om de punten binnen te halen. Sinds november is WHC ongeslagen bezig aan een opmars. De 2e periodetitel is ook al voor WHC. Flevo Boys heeft tot nu toe nog geen wedstrijd verloren, maar het moment van de eerste nederlaag komt steeds dichterbij. WHC is in staat om als eerste ploeg te winnen van Flevo Boys dit seizoen.

KHC – DZC’68

Tot een paar weken geleden was KHC een zorgeloze middenmoter. Maar na 3 nederlagen achter elkaar is daar geen sprake meer van. KHC heeft maar 1 punt meer als tegenstander DCZ’68 dat staat op de 12e plek. DCZ’68 heeft het gewoon heel lastig op 1e klasse niveau. Voetballend is het best verzorgt wat DZC’68 laat zien. Maar de ploeg maakt elke week een paar foutjes, en dat moet je niet doen in deze klasse. Tegenstanders zijn er dan als de kippen bij om die foutjes af te straffen. KHC heeft een team dat al langer op dit niveau actief is. In deze thuiswedstrijd geeft dat de doorslag. Door winst op DCZ’68 verschaft KHC zich weer wat lucht op de ranglijst.

Nunspeet – SDV Barneveld

Nunspeet is een vrije val belandt na de winterstop. De thuisclub kijkt nu naar de onderste ploegen op de ranglijst, in plaatst van naar de topploegen. Voor SDVB is het omgekeerde het geval. Voor winterstop kwamen punten maar moeizaam binnen. Nu gaat dit een stuk makkelijker. Nunspeet weet dat het moet gaan winnen, want de onderste ploegen komen steeds dichterbij. SDVB weet dat bij winst ze nagenoeg zeker niet meer in de handhavingsstrijd terecht komen. De druk in deze wedstrijd ligt duidelijk bij de thuisclub, want ze kunnen zich niet veel misstappen meer veroorloven. De bezoekers kunnen dan ook wat vrijer voetballen. Door de druk bij Nunspeet weten ze niet hun normalen niveau te halen, en daarvan maakt SDBV dankbaar gebruik door deze wedstrijd te winnen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer