Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Afgelopen zaterdag is weer wat meer duidelijkheid op de ranglijst gekomen. De strijd om het kampioenschap gaat nog tussen Flevo Boys en SVZW. WHC en DETO kunnen zich gaan opmaken voor de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. ASVD EN SDVB staan keurig in de middenmoot. SDV Barneveld is nog wel kanshebber voor de 3e periode titel. Acht ploegen zijn verwikkeld in de strijd om handhaving. De spanning is volop aanwezig bij deze ploegen. Na zaterdag zal de ranglijst er ongetwijfeld weer anders uit zien.

SDV Barneveld – ASV Dronten

Beide ploegen staan op de 5e en 6e plaats op de ranglijst. Wint SDVB dan gaan ze ASVD voorbij. Daarnaast blijven ze dan ook nog meestrijden om de 3e periode. ASVD zal ook voor de winst gaan, want ze willen graag als 5e eindigen in de competitie. Beide ploegen kunnen vrij uit voetballen, dus ze kunnen er een mooie aanvallende wedstrijd van maken. Met steun van de eigen supporters moet SDVB in staat zijn om deze wedstrijd te winnen.

DETO Twenterand – Vroomshoopse Boys

De gemeentelijke derby van deze speelronde. Mede door blessures is DETO het goede gevoel kwijt de laatste weken. Daardoor verloor DETO de laatste 3 competitiewedstrijden. En ook in beker was 3e klasser MASV te sterk voor de thuisclub. De Vroomshoopse Boys strijden volop voor klasse behoud. Rechtstreekse degradatie ontlopen moet mogelijk zijn, maar of het ook lukt om niet in de nacompetitie terecht te komen moet nog maar worden afgewacht. DETO zal willen proberen om weer punten te pakken in de competitie, maar de absolute wil om te winnen is bij Vroomshoopse Boys veel groter. Winst voor de bezoekers moet kunnen.

DZC’68 – DOS’37

Deze ploegen zijn nog niet veilig wat betreft klasse behoud. DZC’68 staat nu op de 12e plaats. Blijft dat zo, dan is handhaving alleen nog mogelijk via de nacompetitie. DOS’37 heeft 5 punten voorsprong op DZC’68. Afgelopen zaterdag deed DOS’37 hele goede zaken door met 2-0 te winnen van Go Ahead Kampen. Winst in Doetinchem kan er voor zorgen dat DOS’37 nagenoeg veilig is. En daarnaast blijft DOS’37 dan ook nog in de race om de 3e periode. DZC’68 weet dat het deze thuiswedstrijd moet winnen, want anders worden de problemen wel heel groot. De druk ligt bij de thuisclub. DOS’37 weet het belang van deze wedstrijd en heeft de kwaliteiten om de drie punten mee te nemen naar Vriezenveen.

Go Ahead Kampen – FC Zutphen

Ook in deze wedstrijd gaat het om handhaving in de 1e klasse. Door de nederlaag tegen DOS’37 zijn de problemen voor Go Ahead weer groter geworden. Wel hebben de Kampenaren alles nog in eigen hand. Dat kan van FC Zutphen niet gezegd worden. Zij staan op de laatste plaats op de ranglijst en zullen nog de nodige punten moeten halen, anders spelen ze het komend seizoen zeker in de 2e klasse. Beide ploegen voelen de druk van het moeten winnen. Go Ahead Kampen moet, aangemoedigd door de 12e man, in staat zijn om te winnen van FC Zutphen.

Hierden – Flevo Boys

Hierden staat op dit moment op de veilige 11e plek op de ranglijst. Maar de concurrentie ligt op de loer om Hierden nog te passeren. Flevo Boys won zaterdag met 6-3 van WHC en heeft door deze overwinning een concurrent minder voor het kampioenschap. Zelf blijven winnen dan is de titel vanzelf voor Flevo Boys. Hierden heeft de punten hard nodig en zal dan ook de nodige tegenstand willen bieden aan Flevo Boys, maar de koploper zal ook in deze wedstrijd laten zien dat ze terecht op de 1e plaats staan.

Nunspeet – KHC

Nunspeet lijkt de weg helemaal kwijt te zijn na de winterstop. Hierdoor is het elftal nu afgezakt naar de 9e plaats op de ranglijst. Nu heel snel punten halen, anders kan het zomaar zijn dat Nunspeet in de nacompetitie terecht komt. Ook KHC is nog niet veilig, maar zij moeten toch in staat zijn om zich uit de problemen te voetballen. Het zit beide ploegen niet mee de laatste weken. Het lijkt erop dat de vorm van KHC wat beter is, en dat moet een overwinning in Nunspeet opleveren.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer