Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

SVZW en Flevo Boys staan in de eerste klasse D nu samen bovenaan met 50 punten uit 21 wedstrijden. Het doelsaldo van SVZW is net iets beter. En dat is belangrijk, want sinds dit seizoen is het doelsaldo doorslaggevend wanneer ploegen gelijk eindigen op de 1e plaats op de ranglijst. Ook in de strijd om handhaving is er nog niets beslist, al zijn wel een paar ploegen meer in veiligheid sinds afgelopen zaterdag. Tenslotte zijn er 5 ploegen die nog kans maken op de 3e periodetitel. Alle reden dus om de 1e klasse D te blijven volgen. Iedereen is van harte welkom bij SVZW – DOS’37. En na afloop van de wedstrijd is er de spring break georganiseerd door de supporters vereniging van SVZW.

ASV Dronten – KHC

ASV Dronten heeft niet veel meer om voor te spelen dit seizoen. De 5e plaats op de ranglijst is nog wel haalbaar. Voor KHC ligt de situatie anders. Deze ploeg heeft nog wat punten nodig om zeker te zijn van een plek in de 1e klasse in het nieuwe seizoen. Afgelopen zaterdag deed KHC wat dat betreft goede zaken, door Nunspeet met 1-4 te verslaan. ASV Dronten zal voor eigen publiek zeker proberen om deze wedstrijd te winnen, maar KHC staat dat niet toe, en gaat met 3 punten in de tas weer naar Kampen.

DETO Twenterand – SDV Barneveld

Bij DETO waren afgelopen zaterdag weer meer spelers beschikbaar. Na drie nederlagen op rij werd er gewonnen van Vroomshoopse Boys met 2-0. DETO zal met oog op de nacompetitie zeker proberen om de juiste vorm te pakken te krijgen. SDV Barneveld staat er heel goed voor in de 3e periode. Om die plek te handhaven is winst in Vriezenveen noodzakelijk. In Barneveld won DETO de wedstrijd met 1-2. DETO moet in staat zijn om ook nu te winnen van SDV Barneveld.

FC Zutphen – Nunspeet

FC Zutphen is de drager van de rode lantaarn. Er zijn punten nodig zodat de rode lantaarn aan de concurrentie kan worden overgedragen. Die moeten dan gehaald worden tegen Nunspeet. De bezoekers hebben in de laatste 7 wedstrijden geen enkel punt meer gehaald. Volgens trainer Freddy Smit laten diverse spelers het team in de steek tijdens de wedstrijden. Als dit aanstaande zaterdag ook het geval is, moet men niet vreemd opkijken dat FC Zutphen deze situatie benut en de wedstrijd gaat winnen.

Flevo Boys – DZC’68

Afgelopen zaterdag verloor Flevo Boys voor het eerst dit seizoen een wedstrijd. In Hierden werd met 2-1 verloren. Omdat SVZW won van WHC, moest Flevo Boys de 1e plaats op de ranglijst overgeven. Om in de race te blijven moet er gewonnen worden. Voor DZC’68 geldt hetzelfde. Ook zij moeten winnen in de strijd om handhaving in de 1e klasse. Flevo Boys bezit veel kwaliteiten, en daardoor moeten zij in staat om deze wedstrijd te winnen.

Vroomshoopse Boys – Go Ahead Kampen

Een hele belangrijke wedstrijd voor beide teams. De thuisclub is in zwaar weer terecht gekomen. Er zijn nog maar 2 punten voorsprong op de rechtstreekse degradatie plek. Handhaving lijkt alleen nog mogelijk via de nacompetitie. Go Ahead Kampen heeft zich de laatste weken aardig uit de problemen weten te voetballen. Bij winst in Vroomshoop zijn de bezoekers veilig. Vroomshoopse Boys zal er op eigen veld alles aan doen om punten binnen te halen. Go Ahead zal in elk geval voor een gelijkspel gaan. Het lijkt erop dat deze wedstrijd geen winnaar gaat opleveren.

WHC – Hierden

WHC leed afgelopen zaterdag een 0-4 nederlaag tegen SVZW. Na afloop was de trainer heel kritisch op zijn eigen elftal. Hij eist dat zijn team zich gaat revancheren tegen Hierden. De bezoekers zorgen zaterdag jl. voor een grote verrassing door met 2-1 te winnen van Flevo Boys. Enorm belangrijke punten, want Hierden is nog lang niet veilig. Voor eigen publiek zal WHC laten zien dat de nederlaag tegen SVZW een incident was. Hierden slaagt er niet in om punten te halen in Wezep.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer