Vroomshoopse Boys-SVZW: belangrijke derby voor beiden

Zaterdag staat de derby tussen Vroomshoopse Boys en SVZW op het programma. Een wedstrijd tussen twee ploegen, die allebei heel graag willen winnen. Vroomshoopse Boys is op dit moment verwikkeld in de strijd om handhaving in de 1e klasse D. De laatste weken haalt de ploeg ook de nodige punten binnen. Rechtstreekse handhaving lijkt een moeilijk verhaal te worden, maar in elk geval eindigen op de 12e of 13e plek moet wel mogelijk zijn.

Afgelopen zaterdag wonnen de Boys thuis van Nunspeet met 2-0. Doordat FC Zutphen verloor in Dronten, is er nu een voorsprong van 3 punten op de laatste plek. Bij Vroomshoopse Boys gaan ze vol vertrouwen de laatste zeven wedstrijden in. Dat is ook niet verwonderlijk, want uit de laatste 3 wedstrijden werden 7 punten gehaald. Hierdoor doet Vroomshoopse Boys ook volop mee in de strijd om de 3e periode titel. Dat is mooi meegenomen, maar het grote doel is natuurlijk handhaving in de 1e klasse D. De 11e plaats daar gaat het om.

Afgelopen zaterdag was iedereen bij Vroomshoopse Boys wel blij met SVZW. Doordat DZC’68 met een 5-1 nederlaag naar Doetinchem werd teruggestuurd liepen de Vroomshoopers drie punten in op de verliezers. Bij SVZW was ook iedereen blij met de overwinning. Allereerst omdat de overwinning het gevolg was van goed voetbal van SVZW. En toen na de wedstrijd het bericht kwam dat Flevo Boys gelijk had gespeeld, werd die blijdschap nog groter. Hierdoor is de achterstand op Flevo Boys nu terug gebracht op 3 punten. Een mooie zaterdag dus voor SVZW. In de strijd om de 3e periode staat SVZW boven aan met 9 punten uit drie wedstrijden. Genoeg om voor te strijden de komende wedstrijden.

Het staat bij voorbaat al vast dat het geen gemakkelijk wedstrijd gaat worden voor SVZW in Vroomshoop. In Wierden won SVZW nipt met 1-0. Voor twee spelers van Vroomshoopse Boys wordt het sowieso een bijzondere wedstrijd. Doelman Tim Sickman en middenvelder Lars Scholten dragen komend seizoen het witte shirt van SVZW. Een derby voorspellen is lastig, want er ligt dan altijd een andere druk op de spelers. De wedstrijd in Vroomshoop begint om 14:30 uur.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer