Waterpoloërs OZ&PC winnen bij laagvlieger ZVVS

De waterpoloheren van OZ&PC Oldenzaal hebben afgelopen zaterdag het competitie duel in Vlaardingen tegen ZVVS gewonnen. Door deze overwinning en het verlies van concurrent VZC staat het team van coach Tom Middeljans tweede in de landelijke Eerste klasse. Met die positie heeft het zicht op de Eredivisie. De 14 jarige Stan Hageman, die eerder op de middag kampioen werd met het Onder de 17 team, debuteerde in de Oldenzaalse hoofdmacht.

De Oldenzaalse ploeg begon stroef aan de wedstrijd en keek snel tegen een 2-0 achterstand aan. Deze achterstand werd in de eerste periode nog weg gewerkt tot een voorsprong van drie doelpunten. ZVVS kon in de tweede periode OZ&PC nog van het doel houden, maar na het wisselen van kant leek de thuisploeg gebroken. In het derde en vierde kwart wist OZ&PC steeds verder uit te lopen en boekte een 14-21 overwinning.

Komende zaterdag speelt de ploeg zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, tegen VZV. Voor de supporters een laatste mogelijkheid om te kijken naar speler Dennie Slot, die na jaren in het eerste team, na dit seizoen stopt.

Periode standen: 2-5, 4-5, 3-5, 5-6. Doelpuntenmakers OZ&PC: Maik Slot 8x, Niek van der Molen 3x, Mike van Puffellen 2x, Joey ten Doeschot 2x, Ton Wigger 2x, Rens van Amelsvoort 2x, Robin van Grol en Tim Lipper beide 1x.

Actie foto archief: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer