Wedstrijdjudoka’s van THAG scoren op Districtskampioenschappen

De wedstrijdjudoka’s van Judovereniging THAG reizen het hele land af om deel te nemen aan toernooien. Vaak om worpen en technieken uit te proberen, die ze tijdens de vele trainingen in oefenen. Enkele toernooien zijn voor de judoka’s en leraren testmomenten om te kijken waar sta ik in mijn klasse. Zo’n moment was zijn de districtskampioenschappen, die voor onze judoka’s gehouden worden in Markelo en georganiseerd door District Oost-Nederland. In Nederland zijn zeven districten en Oost-Nederland bestaat uit Overijssel, deel van Drenthe, Gelderland en Flevoland.

Voor de deelnemende judoka’s staat er dus behoorlijk wat op het spel en ze begonnen dan ook met behoorlijk wat zenuwen aan de warming-up. Districtskampioen word je niet zomaar en de poules zijn erg groot. De coaches Renate van der Steege en Joep Ritzen renden dan ook van de ene naar de andere mat om de verrichtingen van de judoka’s te volgen en te sturen. Brinn Mutter deed zelfs mee in twee poules, ze werd bij de meisjes eerste en bij de jongens tweede.

Hieronder de resultaten:

Eerste:
Malissa Kortenaar, Brinn Mutter, Noa Roesthuis en Tim Roesthuis.

Tweede:
Brinn Mutter en Guus Reinders.

Derde:
Ramona Hoekerswever, Yara Papen, Douwe Rillmann en Max Wegdam.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer