Zaalvoetballers Excelsior’31 sluiten competitie af met zege

De zaalvoetballers van Excelsior’31 hebben vrijdagavond de competitie in de Topklasse afgesloten met een 3-2 overwinning op Sporting Harderwijk. Het team van oefenmeester Ichtus Rahanra stond bij rust met 3-1 voor, maar zagen de bezoekers dichtbij komen. De Rijssenaren kunnen zich nu op gaan maken voor de bekerfinale en de nacompetitie voor promotie naar de Eerste Divisie.

Na acht minuten spelen stond Excelsior’31 al op een 2-0 voorsprong (doelpuntenmakers Gert-Jan Schultink en Maarten Postma). Het speelde tot dan een degelijke wedstrijd. Naarmate de wedstrijd vorderde kregen ook de bezoekers kansen en werd Excelsior’31 slordig. Toch was het Excelsior’31 dat het net weer wist te vinden en met een 3-0 voorsprong de rust leek in te gaan, maar de bezoekers sloegen toch toe en zorgden kost voor rust voor een 3-1 tussenstand.

De tweede helft was aan beide kanten erg zwak, maar desalniettemin een vermakelijke helft. De scheidsrechter trok maar liefst vijfmaal geel, in verder een sportieve wedstrijd. Gek genoeg wisten beide teams, Excelsior’31 (tweemaal) en Sporting Harderwijk (driemaal), haar overtal situaties niet te benutten. Keeper Marien Baan voorkwam een aantal keren de aansluitingstreffer, maar moest tien minuten voor tijd toch capituleren, waardoor de bezoekers bij een 3-2 stand bloed roken. Sporting Harderwijk had in de slotfase het geluk niet mee en verdiende misschien wel een punt, maar keeper Marien Baan en de paal werkte hier niet aan mee.

Sporting Harderwijk moet aanstaande maandag, in de uitgestelde wedstrijd tegen SVI, minimaal met drie doelpunten verschil winnen om beslag te leggen op de tweede periodetitel. Excelsior’31 pakte voor de winterstop de eerste periodetitel. Kampioen in de Topklasse werd ZVV Ede. IFC Zwolle en ZVV Twente, die tot de laatste speelronde meestreden om de titel, lijken ook naast de nacompetitie te grijpen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer