Zaalvoetballers Excelsior’31 verliezen bekerfinale

Het is de zaalvoetballers van Excelsior’31 vrijdagavond niet gelukt om de districtsbeker te bemachtigen. Op neutraal terrein ging het in Klarenbeek In de finale met 7-3 onderuit tegen ZVV Twente. De Rijssense zaalvoetbalploeg keek na tien minuten spelen al tegen een 4-0 achterstand en kwam deze domper niet meer te boven.

Vol goede moed trok de equipe van oefenmeester Ichtus Rahanra naar Klarenbeek. De wedstrijd die om 21.30 uur gespeeld zou gaan worden, bleek bij aankomst later aan te vangen. De twee andere finales die voorafgaand gespeeld werden liepen uit. De wedstrijd was amper begonnen en ZVV Twente wist de score te openen. De technisch vaardige ploeg uit Enschede overdonderde Excelsior’31 in de beginfase en liepen na luttele minuten spelen uit na een 3-0 voorsprong. Even later een ultieme mogelijkheid voor Excelsior’31 om de 3-1 te maken, maar een twee minuten tijdstraf bij ZVV Twente werd door Excelsior’31 in overtal niet benut. De Rijssenaren weten normaliter wel raad met dit soort buitenkansjes, maar het was een avond waar weinig lukte en het aluminium in de weg zat. Direct daarna valt de 4-0 en lijkt de wedstrijd na vijftien minuten te spelen gespeeld. Sander Kwintenberg doet namens Excelsior’31 wat terug (4-1), maar kort voor rust weten de bezoekers een twee minuten tijdstraf bij Excelsior’31 wel in overtal te benutten. Ruststand 5-1.

Excelsior’31 moet forceren en wisselt in de tweede helft regelmatig keeper Marien Baan voor een vijfde veldspeler. Dit gaat Excelsior’31 in eerste instantie niet slecht af. Als ZVV Twente wederom een twee minuten tijdstraf krijgt, weet Excelsior’31 nu wel te profiteren (5-2). De Rijssenaren krijgen kansen op de 5-3 én om er weer een wedstrijd van te maken, maar wordt op slimheid afgetroefd. Het balbezit met een vijfde veldspeler blijft te karig om hieruit meer kansen te creëren, met name door onnodig balverlies bij spelhervattingen. Dit breekt Excelsior’31 uiteindelijk op, want ZVV Twente weet de 6-2 in een leeg doel schieten. Maarten Postma zorg even later nog wel voor de 6-3, maar het slotakkoord is voor ZVV Twente (7-3).

Een zure, máár meer dan terechte nederlaag voor Excelsior’31 in deze bekerfinale, dat beduidend minder scherp aan de wedstrijd begon dan ZVV Twente. Excelsior’31 heeft nu een aantal weken de tijd om zich op te maken voor de nacompetitie welke in mei van start gaat.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer