Zuinige winst Zwart Wit op directe concurrent DKOD

Zwart Wit heeft afgelopen weekend uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Tegen een directe concurrent, DKOD, werd de volledige buit gepakt. Hiermee wisselden de Deldenaren de ploeg uit Heelsum af met de veilige plaats op de rangslijst. DKOD zakte hiermee onder de degradatiestreep. Zwart Wit begon gehavend aan de wedstrijd en was noodgedwongen om de opstelling op enkele plekken te wijzigen. Het affiche van twee ploegen die strijden tegen degradatie zorgde niet direct voor een vol Sportpark.

Aan het begin van de wedstrijd werd er veel onderling afgetast. En gezien de weersomstandigheden was het tempo niet zo hoog als wenselijk was. Desondanks was er voldoende te beleven in deze spannende wedstrijd. Zwart Wit nam aan het begin van de wedstrijd een licht veldoverwicht en kon hiermee op een 2-0 voorsprong komen. Door enkele blessure behandelingen werd er veelvuldig afgefloten en lag de wedstrijd vaak stil. Voor beide ploegen bleek het lastig om na een blessurebehandeling de draad weer op te pakken. DKOD bracht korfballend onvoldoende, maar wist met enkele slimmigheidjes toch tot scores te komen. Doordat het vizier bij de zwart witte formatie niet op scherp stond, kon DKOD met een minimaal verschil gaan rusten (5-6). Er werd weinig gescoord voor een korfbalwedstrijd.

Na de rust begon Zwart Wit een hoger tempo te spelen en nam hiermee de wedstrijd in handen. Na twee scores achter elkaar (7-6) werd de wedstrijd voor enkele minuten stilgelegd wegens gezondheidsproblemen van de arbiter. Gelukkig voor hem en beide ploegen kon de wedstrijd uiteindelijk hervat worden. Na de hervatting bleek het lastig om opnieuw hoog tempo te spelen, maar Zwart Wit bleef wel de betere ploeg. Er werd beter verdedigd en goede aanvallen neergezet. Zwart Wit zag zich gedwongen, mede door blessures en pijntjes, veelvuldig te wisselen. De 37-jarige Robert Bordes kon hierdoor zijn debuut maken in het 1e en deed dit met verve. Ondanks dat het vizier niet op scherp stond bij de Deldenaren kon er heel langzaam uitgelopen worden bij de ploeg uit Heelsum. Via een gelijke stand van 7-7 werd er viermaal op rij gescoord en was het beslissend gaatje gevallen.

De wedstrijd werd goed en professioneel uitgekorfbald. In de laatste seconde beëindigde DKOD de wedstrijd met hun laatste doelpunt en stond er een 12-10 score op het bord. Hiermee gaat zwart Wit de ploeg uit Heelsum voorbij op de ranglijst en staat hiermee op de veilige 6e plek. Op 12 mei kan er goede zaken gedaan worden, wanneer hekkensluiter Rheko naar Sportpark de Mors komt.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer