Zwart Wit verliest in Best van DKB en komt in de onderste regionen terecht

In Best probeerde Zwart Wit de lijn van vorige week door te trekken, na de overwinning op DUKO. Aan het begin van de wedstrijd bleken de ploegen aan elkaar gewaagd. Onder leiding van een uitstekende arbiter werd er voorzichtig afgetast en bleek het vooral een tactisch steekspel te zijn. Qua score nam DKB wel de overhand en na een kwartier stond er een 5-2 score op het bord. Zwart Wit schakelde een tandje bij en ook scorend kon er enigszins aangehaakt worden. Via een 8-6 tussenstand bleek DKB beter met de standaard situaties om te gaan en kon met een 10-6 voorsprong gaan rusten.

Na rust speelde Zwart Wit met name verdedigend een puike wedstrijd. De aanvallen van DKB werden ontregeld en zij produceerden enkel één-schots aanvallen. Qua kansen verhouding nam Zwart Wit ook de overhand maar bleken er teveel kansen nodig om tot scoren te komen. Hierdoor bleef DKB een gat van 4 punten behouden. Pas bij een stand van 16-12 kon Zwart Wit aanhaken en tweemaal scoren. Scoren bleef lastig en het vizier stond beduidend niet op scherp. Hiermee kon DKB zonder al teveel moeite een 20-15 eindstand noteren.

“Het was geen slechte wedstrijd van onze kant, qua kansen creëeren deden we zeker niks onder en ook verdedigend stonden we goed. Helaas bleef onze productie ver onder niveau en hebben we onszelf tekort gedaan. We gaan uit van een incident en komende week zullen we er weer vol voor gaan, tegen de directe concurrent DKOD.” aldus de coach.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer