Fiets mee in feestelijke Hel: 30e editie op 30 mei

Woensdag 30 mei 2018 organiseert de Almelose Toervereniging Ruiten Drie voor de 30e keer het jaarlijkse wielerevenement de ‘Hel van Twente’. Elk jaar trekt dit veelgeprezen evenement tussen de 1000 en 1.500 toerfietsers uit Nederland en daarbuiten. Deze keer is het dus een Hel met een feestelijk tintje!

Voor de editie van 2018 is de route ingrijpend veranderd. Op deze manier is de tocht nog aantrekkelijker gemaakt. De keuzemomenten voor de splitsingen tussen de 100 en 160 kilometer zijn op een veel gunstigere plek dan in andere jaren. Zo is het makkelijker inschatten hoe lang de Hel duurt. Zijn de benen nog goed na 80 kilometer? Ga dan voor de 160. Zo niet, dan kun je de tocht inkorten en ben je met in totaal 100 kilometer op de teller weer terug in Almelo.

Bij het start- en finishterrein van voetbalvereniging PH zijn volop parkeerplaatsen, bewaakte fietsenstallingen en douche –en kleedruimten. Ook zijn er diverse stands met racefietsen, fietskleding en verzorging. Deelname kost tussen de 6 en 8 euro, afhankelijk van de gekozen afstand en of deelnemers lid zijn van de NTFU. Als u van te voren inschrijft via de website ontvangt u korting en hoeft u niet in de rij te staan op de dag zelf.

Op 30 mei trekt een mooi lint van toerfietsers door de mooiste delen van Twente en het Grafschaft Bentheim. Ze komen door de Nederlandse gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Ootmarsum, Hardenberg, Ommen, Hellendoorn, Twenterand en Wierden. In het parcours zijn diverse klimmetjes meegenomen en is met drie verschillende afstanden en een fiks aantal hoogtemeters een uitdaging voor elke toerfietser.

De Hel van Twente heeft volledig uitgepijlde afstanden van 60, 100 en 160 kilometer met voldoende verzorgingsposten. Vanwege de nieuwe routes zijn sommige pauzeplaatsen ook vernieuwd. Zo richt Ruiten Drie samen met Sportvoedingwebshop.com een pauzeplaats in voor de broodnodige bevoorrading. Neem voor meer informatie contact op via de website van Ruiten Drie: www.ruitendrie.nl.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer