Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

De spanning is de 1e klasse D is om te snijden. Het komt bijna nooit voor dat twee teams die strijden om de titel niets voor elkaar onderdoen. Flevo Boys en SVZW hebben nu allebei 59 punten, 71 doelpunten gescoord en 23 tegendoelpunten. Nog twee wedstijden te gaan. Niemand die op dit moment durft te voorspellen wie er de kampioen wordt. Ook onderin is het nog erg spannend. Wel zijn afgelopen zaterdag al twee beslissingen gevallen. FC Zutphen is gedegradeerd. Vroomshoopse Boys weet dat handhaving alleen nog mogelijk is via de nacompetitie. Voor de tweede nacompetitie plaats komen nog 5 teams in aanmerking. Op dit moment staat DCZ’68 op de 12e plek en zal naar de nacompetitie moeten. Maar de 4 ploegen daarboven kunnen allemaal nog ingehaald worden. Alle reden dus om ook zaterdag 19 mei de 1e klasse D weet volgen. Iedereen een mooie zaterdag toegewenst, en wie weet tot ziens op sportpark “Het Lage veld” in Wierden.

DOS’37 – KHC

Door de winst op FC Zutphen is DOS’37 definitief verzekerd van nog een jaar 1e klasse voetbal. Het kan dus nu rustig de competitie uitspelen. Voor KHC is de situatie op dit moment nog niet duidelijk. Winst zaterdag in Vriezenveen zou de Kampenaren heel goed van pas komen. Dan zijn ze niet meer in te halen door DCZ’68, en is ook KHC veilig. De verwachting is dat KHC zich bewust is van de noodzaak op een overwinning. DOS’37 weet dat het nog 6e kan worden op de ranglijst, maar KHC gaat met de 3 punten naar huis.

ASV Dronten – Go Ahead Kampen

Sportief gezien staat er niets meer op het spel voor ASV Dronten. De thuisclub is echter wel verplicht om voor de eigen supporters de strijd aan te gaan met Go Ahead Kampen in deze derby. Go Ahead zal zeker de strijd aan gaan, want bij verlies komt de nacompetitie wel heel dichtbij. Dan moet Go Ahead op de laatste speeldag Flevo Boys verslaan om het verblijf in de 1e klasse met een jaar te verlengen. ASVD zal zeker proberen om deze laatste thuiswedstrijd te winnen. Go Ahead wil het niet op de laatste speelronde laten aankomen, en zal met strijd en passie de 3 punten binnen halen.

Flevo Boys – SDV Barneveld

In deze wedstrijd staan grote belangen op het spel. Flevo Boys moet winnen, om in de race met SVZW te blijven. SDV Barneveld staat er heel goed voor in de 3e periode. De achterstand op SVZW is maar 3 punten. Wel is het doelsaldo van SVZW een stuk beter. Beide ploegen willen dus winnen, en hopen dan op verlies van SVZW. De vorige wedstrijd tussen deze teams eindigde in 4-4. Of er weer zoveel wordt gescoord moet worden afgewacht, maar het zo zomaar weer op een gelijkspel kunnen uitdraaien.

Vroomshoopse Boys – Hierden

Door de 4-1 nederlaag tegen DCZ’68 weet Vroomshoopse Boys dat het de nacompetitie ingaat om handhaving. Hierden heeft nog kans om die competitie te ontlopen. Maar dan moet er in elk geval nog een overwinning worden binnen gehaald. De thuisclub zal met oog op de nacompetitie niet alle risico’s meer nemen. Hierden gaat profiteren van deze situatie door deze wedstrijd winnend af te sluiten.

WHC – Nunspeet

WHC is de nummer drie in de 1e klasse D. Dat wil de thuisclub graag blijven. Daarnaast wil WHC de laatste twee wedstrijden gebruiken om in vorm te raken voor de nacompetitie om promotie. Voor Nunspeet is de situatie heel anders. Deze club heeft juist nog punten nodig om niet in de nacompetitie om handhaving terecht te komen. De druk ligt dus geheel bij Nunspeet. WHC wil deze laatste thuiswedstrijd goed afsluiten en laat zien dat het een grote kanshebber is in de nacompetitie. Nunspeet zal in de laatste wedstrijd nog een keer volop aan de bak moeten. De drie punten blijven in Wezep.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer