Energieke passer-loper Noa de Bruin kiest voor Springendal Set-Up ‘65

De Apeldoornse Noa de Bruin verruilt het zand van het beachvolleyballen voor de zaal en is het komend seizoen te bewonderen in sporthal de Schalm bij Springendal Set-Up ’65. Het is een hele bewuste keuze van de 17-jarige passer loper om naar Ootmarsum te komen. Na de eerste keer dat ze meetrainde was Noa zelf al heel enthousiast, maar kon ze zelf nog niet echt inschatten of ‘de liefde van beide kanten kwam’. “Na de tweede training heb ik contact gehad met de staf en die vertelden me heel erg tevreden te zijn en stelden dus direct de vraag of ik voor Springendal Set-Up ’65 wilde uitkomen. Daar hoefde ik na die eerste trainingssessie al niet meer over na te denken, want ik vond het supertof, voelde me eigenlijk direct al thuis en dus stond de club bovenaan mijn lijstje,” beschrijft Noa de Bruin haar eerste stappen in sporthal de Schalm en de kennismaking met haar nieuwe club en team.

“Ik ben al heel jong begonnen met volleybal. Vanaf mijn zesde was ik lid van Alterno. In ons gezin had eigenlijk niemand iets met volleybal, maar het beviel mij uitstekend. Mijn ouders hebben me in al die jaren altijd gestimuleerd en hun fanatisme zit ook in het bloed van hun kinderen. Ik bewandel de volleybal weg, terwijl mijn broer Dylan het zaalvoetbal heeft omarmd en daarin uitkomt voor Jong Oranje, “ geeft Noa aan.

De Alterno periode leverde voor de passer loper vele successen op. Ze bleek een talent te zijn, die altijd in de hoogste jeugdselecties acteerde. “Dat gaat eigenlijk voor je gevoel vanzelf. Ik streefde best het hoogste na, maar het zijn vooral je trainers en direct betrokkenen, die je stimuleren. Op jonge leeftijd belandde ik in het derde damesteam van Alterno. Daarnaast heb ik een aantal jaren meegetraind bij RTC Almelo en daar ook vijf jaar lang gespeeld. In dames 3 van Alterno kreeg ik het aanbod om me te richten op het Beachvolleybal en toen verruilde ik de zaal voor het zand”.

“Dat betekende ook dat ik al erg jong in Den Haag woonde. Ik kwam in Jeugd Oranje en later in Jong Oranje en heb bijvoorbeeld in mijn leeftijdscategorie het Nederlands Kampioenschap behaald met Julia Joosten. Daar heb ik geleerd om keihard te trainen met als doel om mezelf, maar ook met je Beach partner beter te worden. We speelden veel toernooien in binnen – en buitenland. Het zeslandentoernooi Wevza staat me nog helder voor de geest en het was al met al een geweldige ervaring. Naast het beachen heb ik nog een jaar eredivisie ervaring opgedaan bij Taurus en wat dat betreft, als ik terugblik, is er in mijn volleyballeven al het nodige voorbij gekomen. De zaal begon echter weer te kriebelen en dus ben ik op zoek gegaan naar een club. Je kijkt dan bij meerdere volleybalverenigingen rond, maar de staf van Springendal Set-Up ’65 was het meest concreet en slagvaardig en ik voelde me er erg op mijn gemak bij deze familieclub,” belicht Noa haar keuze voor de Ootmarsumse volleybalvereniging.

Foto’s: Set-Up’65

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer