Mariënberg verliest verdiend de Kaanaalderby

De competitie in de derde klasse D duurt Mariënberg net twee wedstrijden te lang. Althans zo lijkt het, de roodzwarte koek is nu echt wel op. Een seizoen lang vol blessureleed eiste ook tegen Bergentheim wederom haar tol. De onvervalste kanaalderby kende alleen in het begin van het eerste bedrijf een gelijkwaardige strijd, na een half uur spelen hervond de thuisclub haar vorm, etaleerde haar kunsten en liet in het verdere verloop van de tweede helft weinig heel van een verzwakt Mariënberg.

Bergentheim won meer dan verdiend met 5-2 van de ploeg van trainer Niels van ’t Hoog, een elftal wat naar het einde snakt. Mariënberg scoorde op een sfeervol sportpark Moscou wel de eerste en ook de laatste treffer, daar tussen in wisten de voorwaartsen van Bergentheim 5 keer het net te vinden. Jammer was wel dat aan de eerste drie doelpunten persoonlijke fouten aan vooraf gingen. De laatste twee goals van de thuisclub waren gewoon mooie goals.

Mariënberg nam verrassend een voorsprong tegen de grote favoriet. Eerst verzuimde André Plaggenmarsch om al na enkele minuten de 0-1 tegen de touwen te schieten. Overschieten was misschien nog wel moeilijker dan in de goal te mikken. Notabene voorstopper Patrick Drenthen joeg fraai de 0-1 achter de kansloze doelman Karel Pullen. Hij schoot uit het kniegewricht, half drukkend het leder tegen het net na 12 minuten voetballen.

In de ogen van Mariënberg leidde verkeerde beslissingen, drie in totaal, van de leidsman tot gelijkmaker. Bij de 2-1 van Banthum ging tevens een foutenfestival aan vooraf. Aanvoerder Chiel-Jan Schuldink mocht frank en vrij, boven iedereen hoog uittoren, koppend de voorsprong noteren. De moed zakte de Mariënbergers in de schoenen. Men hoopte dat 15 minuten rust nog voor de ommekeer zou kunnen zorgen.

Het was vechten tegen de bierkaai. Helemaal na de domme overtreding van Roy Doek in de zestien. Hij gaf Ronnie Hakkers opnieuw een buitenkans die vanaf de elfmeter stip , oog in oog met Thijs Altena niet faalde, 3-1. Als het pleit al niet was beslecht was het wel nadat Nick Buitenhuis fraai de 4-1 binnenschoot.

Tot overmaat van ramp moest de doelman van Mariënberg zich even later wisselen. Chris Regeling was zijn vervanger voor de laatste twintig minuten. Hij moest nog 1x keer visssen. Bergentheim was in de tweede helft gewoon veel en veel te sterk voor Mariënberg wat vlak voor het einde via Tom de Lange nog iets terugdeed: 5-2.