DOS’37 verliest laatste thuiswedstrijd

Aan de publieke opkomst was te merken dat het voor DOS nergens meer om ging in deze laatste thuiswedstrijd, er waren bijna meer KHC supporters dan DOS supporters aanwezig. Voor KHC stond er dan ook nog wel degelijk heel veel op het spel, bij winst zouden de Kampenaren veilig zijn, maar bij een eventueel verlies of gelijkspel was men nog niet veilig voor de laatste P/D-plaats.

De eerste helft verloopt aardig gelijk op, het is een rommelige wedstrijd waarin KHC moet, maar moeite heeft om het spel te maken. In de 24e minuut wordt er een doelpunt van KHC terecht afgekeurd na een overtreding van de zeer fysiek spelende Jeffrey de Nooijer. De 35e minuut is het raak voor DOS, in een scrimmage voor het doel na een cornerbal, weet Martijn Olde Olthof de bal met buitenkant schoen af te ronden in de kruising en brengt de stand daarmee op 1-0. In de 40e minuut ontstaat er nog de nodige opwinding wanneer een speler van KHC in de 16 onderuit wordt gelopen, de scheidsrechter ziet er echter geen overtreding in.

Na de rust gaat KHC volop op zoek naar de broodnodige winst. Vlak na de eerste wissel aan DOS-zijde in de 63e minuut, Kemp komt voor Slomp, krijgt KHC een penalty na een lichte overtreding, deze penalty wordt benut en de stand komt daarmee op 1-1. Dit doelpunt geeft KHC weer meer hoop en strijdlust, nadat ze een paar kansen onbenut hebben gelaten scoort men in de 78e minuut de bevrijdende 1-2 wat tevens de eindstand betekent.

Deze laatste thuiswedstrijd was tevens de laatste officiële thuiswedstrijd in DOS-1 voor Lennard Mulderij, hij is misschien wel een van de beste DOS-spelers van het laatste decennium zonder hierbij andere spelers tekort te willen doen. Deze begaafde technische middenvelder was altijd een belangrijke schakel op het middenveld van DOS’37 en heeft de supporters van DOS vele mooie momenten bezorgd.