Bon Boys houdt na winst uitzicht op nacompetitie

Bon Boys deed zondag wat het doen moest. Het versloeg Robur et Velocitas (1-0). De beslissing of Bon Boys zich kan gaan opmaken voor promotie naar de eerste klasse valt op de slotdag, komende zondag. Bon Boys verdedigt dan bij Victoria’28 de derde plaats op de ranglijst. Het Apeldoornse WSV heeft een punt minder en gaat op bezoek bij MVV’29. Bon Boys moet WSV in elk geval voorblijven op de ranglijst en die ploeg mag vervolgens ook niet de derde periodetitel pakken. Daarvoor is Bon Boys afhankelijk van SDC’12, dat naar Achilles’12 moet. Voor Bon Boys is het belang dat SDC de periode wint.

Dat Bon Boys nog in de race is, is een compliment voor de nieuwkomer. Na het kampioenschap van vorig jaar is de ploeg van Berthil ter Avest in korte tijd uitgegroeid tot een uitstekende tweedeklasser. Zeker in thuiswedstrijden, want de ploeg is een heel seizoen lang ongeslagen gebleven voor eigen publiek. Een topprestatie. Op eerste Pinkersterdag nam Bon Boys in stijl afscheid van de Veldmaat door Robur et Velocitas te kloppen. Dat ging overigens niet bepaald makkelijk, want Bon Boys speelde een slordige, stroperige wedstrijd, waarin het pas laat afstand nam van de gasten die strijden tegen degradatie.

Uiteindelijk brak Erik Makkink twaalf minuten voor tijd de wedstrijd open door een vrije trap schitterend in de kruising te schieten. Uiteindelijk was de zege wel verdiend. De ploeg gaf verdedigend niet veel weg en kreeg zelf een vijftal dotten van kansen. Maar omdat Bon Boys er niet in slaagde voortijdig afstand te nemen, werd het een moeizame bevalling voor de gastheren. Bon Boys was niet alleen in gevecht met de tegenstander, de hitte en de tijd, het vocht ook tegen zichzelf. Of, zoals trainer Berthil ter Avest het verwoordde: ,,Het was harken vandaag.’’

De oogst die daarmee werd binnengehaald was voldoende: matig gespeeld, maar wel drie punten op zak. Dat brengt het totaal van Bon Boys met nog  één speelronde te gaan op 44. De zege werd overigens overschaduwd door de blessure van spits Tayfun Hazir, die in de slotfase met een brancard van het veld moest. Het is nog onduidelijk wat de ernst van zijn knieblessure is. Hopelijk valt de schade na een nachtje rust mee.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer