Hulzense Boys verliest in Kampen van DOS

Hulzense Boys speelde afgelopen zaterdag de voorlaatste wedstrijd van deze competitie. Tegenstander was DOS uit Kampen. De thuisploeg uit de Hanzestad had door de nederlaag vorige week nog slechts een minieme kans op de titel. Het was daarbij afhankelijk van Enter Vooruit en Den Ham.

Vanaf de eerste minuten was duidelijk dat het een wedstrijd zou worden tussen twee ploegen die allebei voor de overwinning gingen. De eerste mogelijkheid van deze wedstrijd was voor de thuisploeg. Een voorzet viel in het strafschopgebied voor de spits uit Kampen, maar zijn inzet verdween over de dwarsligger. Niet veel later was er de eerste mogelijkheid voor de ploeg uit Hulsen. Een corner werd weggewerkt en kwam voor de voeten van Ties ten Barge. Zijn strakke schot vanaf een metertje of 25 kon echter gekeerd worden door de doelman van DOS. Vlak daarna was het doelman Patrick Loohuis die de mannen uit Hulsen voor een achterstand behoede. Met zijn benen wist hij knap te redden op een inzet van Tom Diender.

Toch moest hij niet veel later de bal toch uit zijn doel rapen. Een strakke voorzet werd door alles en iedereen gemist, waardoor de bal ongelukkig tegen het been van Tomas te Wierik kwam en in het doel verdween, 1-0. Hulzense Boys liet zich niet van de wijs brengen en ging op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg speelde bij tijd en wijle prima verzorgd voetbal en kreeg ook mogelijkheden. Eerst was het Jasper de Jong die met een strak schot de kwaliteiten van de keeper testte. Na hem was het de beurt aan Ties ten Barge. Na een prima aanval tikte hij de bal langs de keeper van DOS in het doel. Er was echter buitenspel geconstateerd en dus ging deze treffer niet door en was de ruststand 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

In de tweede helft waren de ploegen aanvankelijk weer goed aan elkaar gewaagd. DOS heeft echter een stabiele ploeg, met weinig zwakke plekken en een gevaarlijke aanval. Grote kansen waren er aanvankelijk dan ook niet te noteren. Toch kwam DOS op 2-0. Een voorzet werd door de verdediging van Hulzense Boys matig weggewerkt en viel zo voor de voeten van Tom Diender. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en hij verdubbelde de voorsprong.

Tien minuten later was de wedstrijd beslist. Een inzet van aanvaller Knul kwam via de paal terug en viel voor de voeten van Rico Westendorp, die de 3-0 op het scorebord zette. Daardoor speelde DOS Kampen een gewonnen wedstrijd. Hulzense Boys probeerde het wel, maar de solide defensie van DOS gaf weinig weg. Marco ten Bolscher was nog eenmaal gevaarlijk, toen de doelman een inzet van Jasper de Jong losliet. Hij gleed echter wat weg, waardoor hij de bal net niet goed raakte. Ook DOS was nog een keer gevaarlijk, maar Jorn Hegeman kon de bal nog net voor de doellijn wegwerken. Hierdoor werd de eindstand bepaald op 3-0.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer