Voorbeschouwingen overige wedstrijden eerste klasse D

Zaterdag staat de laatste speelronde in de 1e klasse D op het programma. Het slot van een spannende competitie, waarin elke week verrassende uitslagen te noteren vielen. Twee beslissingen moeten nog gaan vallen op de laatste speeldag. Welke ploeg komt er nog in de nacompetitie terecht en welke ploeg mag zich kampioen gaan noemen. De strijd om handhaving gaat nog tussen DCZ’68 en Go Ahead Kampen. Er is slecht 1 punt verschil tussen deze clubs. SVZW en Flevo Boys strijden om het kampioenschap. SVZW heeft aan gelijkspel in Hierden genoeg om zich kampioen te mogen noemen. Benieuwd of de spelers het hoofd in Hierden koel kunnen houden, en het benodigde punt kunnen binnen halen.

DZC’68 – ASV Dronten

Twee ploegen kunnen nog in de nacompetitie om handhaving terecht komen. Dat zijn DZC’68 en Go Ahead Kampen. De thuisclub heeft 1 punt achtstand op de Kampenaren. Zelf deze wedstrijd winnen, en dan maar zien wat de concurrentie doet. Voor ASVD staat er niets meer op het speld, behalve de 3 punten. Zaterdag won ASVD thuis van Go Ahead Kampen. Omdat DZC’68 toen vrij was, is die wedstrijd vast bekeken door de technische staf van de thuisclub. Met het juiste strijdplan weet DCZ’68 deze wedstrijd te winnen.

DETO Twenterand – WHC

Deze beide clubs komen in de nacompetitie om promotie. Het is dus zaak om in deze wedstrijd geen blessures meer op te lopen. Daarnaast wil je de toekomstige tegenstander ook niet wijzer maker over de tactiek die je gaat gebruiken in de nacompetitie. Het zal in Vriezenveen gaan uitdraaien op een wedstrijd zonder veel hoogtepunten. Met een gelijkspel zal iedereen tevreden zijn.

Go Ahead Kampen – Flevo Boys

Winst dat is het enige wat telt deze wedstrijd. Go Ahead weet dat bij winst de voorsprong op DZC’68 voldoende is om de nacompetitie te ontlopen. Flevo Boys moet deze wedstrijd winnen om nog een kans op het kampioenschap te maken. Maar het heeft de kansen niet meer in eigen hand. De druk ligt dus vooral bij de thuisclub. Flevo Boys wil zich revancheren voor de nederlaag van afgelopen zaterdag. Go Ahead zal strijden voor wat het waard is, maar de bezoekers laten ook in deze wedstrijd zien dat ze niet voor niets in de top van de ranglijst staan.

KHC – FC Zutphen

De beiden ploegen hebben niets meer om voor te spelen. KHC speelde zich zaterdag tegen DOS’37 veilig. FC Zutphen weet al een paar weken dat ze zijn gedegradeerd. Na afloop staat er de kantine in Kampen live muziek op het programma. Om de feestvreugde te verhogen zal een overwinning goed van pas komen. KHC wil de eigen supporters bedanken voor steun, en trakteert dan ook op een overwinning.

Nunspeet – DOS’37

Het gaat in deze wedstrijd om de plek waarop deze clubs eindigen op de ranglijst. Eindigen als 7e staat net iets mooier, dan eindigen als 10e. De thuisclub heeft een moeilijke tweede seizoenshelft gedraaid, en zal toch met een goed gevoel aan de zomerstop willen beginnen. Ook DOS’37 zal niet willen besluiten met een nederlaag. Beide ploegen gaan niet meer tot het gaatje, en met een gelijkspel gaat iedereen tevreden naar huis.

SDV Barneveld – Vroomshoopse Boys

De thuisclub is bezig een uitstekende serie wedstrijden. De laatste 7 wedstrijden werden allemaal gewonnen. Afgelopen zaterdag werd er gewonnen tegen koploper Flevo Boys met 2-3. Een 2-0 achterstand werd in de 2e helft omgebogen in een voorsprong. Vroomshoopse Boys weet dat het op 2 juni gaat beginnen aan de nacompetitie tegen Be Quick uit Zwolle. Deze wedstrijd is voor de bezoekers dan ook een soort oefenwedstrijd voor die wedstrijd. SDVB wil de eigen supporters met een overwinning bedanken voor de steun van het afgelopen seizoen. Dat moet gaan lukken tegen de bezoekers uit Vroomshoop.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer