Amicitia speelt zich veilig in de Overgangsklasse.

Afgelopen zaterdag was het erg zonnig en warm op het sportpark Het Midden in Vriezenveen. Desondanks moest Amicitia vol aan de bak tegen HKC uit Hardinxveld Giessendam om zich veilig te spelen in de overgangsklasse. Er stonden weer veel supporters en toeschouwers langs de lijn.

Amicitia opende de score, maar HKC wist hier direct een antwoord op te geven. Vervolgens was het de eerste helft stuivertje wisselen en wist de Vriezenveense formatie niet uit te lopen. Met een 9-9 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamer op. In de kleedkamer benadrukte trainer/coach Ruben Burchartz dat de spelers zorgvuldiger om moesten gaan met de kansen en dat de puntjes op de i gezet moesten worden.

Dit werd in de tweede helft dan ook goed uitgevoerd door de Toyota Klaas Drent formatie. Zij gingen scherper met de kansen om en wisten de juiste spelers uit te spelen. Hierdoor ontstond er een tussenstand van 14-10. Dit bleek het breekpunt te zijn in de wedstrijd want HKC probeerde nog wat terug te doen, maar de Oranjekragen hadden iedere keer een antwoord. Einduitslag 20-14.

Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg Dick Schipper nog een welverdiende publiekswissel, in zijn laatste thuiswedstrijd voor het eerste team. Samen met trainer Ruben Burchartz nemen zij afscheid van de selectie en mogen zij zaterdag 2 juni nog een keer aantreden in de uitwedstrijd tegen De Meeuwen in Putten. Deze wedstrijd zal puur om de eer gaan, omdat De Meeuwen al kampioen is en Amicitia, door de winst, zich wederom heeft gehandhaafd in de overgangsklasse. De supporters van Amicitia konden dit fraaie resultaat erg waarderen en dat werd samen met de selectie passend gevierd.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer