Atletiek vereniging SISU 1e locatie in Twente met Running blind

12 mei begint bij AAV Sisu een kennismakings/ervaringsdag Runningblind. Sisu is daarmee de eerste atletiekvereniging in Twente die zal starten met een Running Blind Groep. Van 10:00 uur tot 11:00 uur zal de baan speciaal en alleen beschikbaar zijn voor een training voor deze groep van mensen met een beperking. Hiervoor zal Sisu speciaal een trainer en fysiotherapeut beschikbaar stellen. Vervolgens is het dan de bedoeling dat de training bij voldoende deelname dan wekelijks zal gaan starten op woensdagochtend bij SISU op de atletiekbaan.

Mensen met een visuele beperking die graag willen starten met hardlopen, zowel beginners als gevorderden, kunnen dan trainen in de Running Blind Groep. Het doel is om met een groep te starten in Almelo en zoveel mogelijk buddy’s te koppelen aan lopers die slechtziend zijn. Met name voor een blinde loper is een buddy van groot belang, maar het zal voor beiden eerst onwennig zijn.

De clinics worden gegeven door Annemiek Verbeek in samenwerking met AAV Sisu en Running Blind en zal bestaan uit twee sessies. De eerste sessie is vooral bedoeld voor trainers en buddy’s met als doel om de didactische vaardigheden te vergroten en om zelf te ervaren hoe het is om met een visuele beperking om te gaan. Ook wordt geleerd hoe belangrijk de aanwijzingen/hulpgrepen zijn om tot een eindresultaat te geraken. Op de baan wordt alles na het theoretisch gedeelte in praktijk gebracht. Aanmelden kan via clinics@sisu.nl

Sessie twee is bestemd voor de mensen met een visuele beperking en de buddy’s om die kennis te laten maken met de atletiek en de atletiekbaan in het bijzonder en mensen te enthousiasmeren om buddy te worden. Aanmelden voor deze sessie kan via:¬†daanhardon@sisu.nl.

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer