Bon Boys als nummer drie naar de nacompetitie

De wedstrijd tegen Victoria’28 (6-2 winst) was al lang en breed afgelopen toen de spelers van Bon Boys zich aan de zijkant van het veld verzamelden. Allemaal met de telefoontjes in de hand, en allemaal turend naar de voetbalapp. Dat SDC’12 had verloren van Achilles’12 was al een tijdje bekend, en dat was niet gunstig. Dus moest de hulp van MVV’29 komen. Dat de grote concurrent WSV met 2-1 achterstond was ook bekend, maar hoe betrouwbaar was zo’n app eigenlijk?  Na ” lang” wachten kwam het  verlossende woord: MVV had gewonnen, waardoor Bon Boys als de nummer 3 van de ranglijst de terechte beloning kreeg voor een uitstekend debuutjaar in de tweede klasse.

Bon Boys voldeed zondag aan de eis dat het zelf moest winnen van Victoria. Die ploeg wist voor het duel al dat het is veroordeeld tot de nacompetitie tegen degradatie.  De belangen waren groot.  Dat was in het begin van het duel ook te merken, want Bon Boys begon wat gespannen en kreeg pas na een kwartiertje spelen controle over de wedstrijd. Hoewel het spel niet groots was, maar wil je ook in die zinderende hitte op een hard kunstgrasveld, was het wachten op de goals. Die kwamen er voor rust via Stein Vrieze en Dani Bultman.

Toen Martijn Richters al snel na rust de 3-0 binnen kopte (voorzet Mick Beusenberg), leek Bon Boys een gemakkelijke tweede helft tegemoet te gaan, maar door concentratieverlies kon Victoria in een paar minuten de stand zowaar terugbrengen tot 2-3. Maar voordat de thuisploeg weer nieuwe hoop kreeg, schoot Martijn Richters  dat geloof zestig tellen later alweer aan flarden met een daverende uithaal: 2-4. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en kon Bon Boys via Wessel Witbreuk (een fraai schot van afstand over de keeper) en invaller Jeffrey Zijlstra de stand naar 6-2 tillen.

Bon Boys eindigt daarmee  dus als derde en mag nu op jacht naar een plek in de eerste klasse. Eerste tegenstander is komende zondag Spero. Die ploeg uit Elst kon zondag nog kampioen worden, maar zag Leones er met de titel vandoor gaan. Door de nieuwe opzet in de nacompetitie moet je drie zogenaamde finales spelen om promotie te bewerkstelligen. Dat betekent dat het meteen alles of niets-wedstrijden zijn. Dus winnen is door, bij een nederlaag zit het avontuur erop. De indeling heeft bepaald dat Bon Boys uit speelt

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer