Bon Boys gaf zondag bij ATC’65 niet thuis en verloor verdiend

Aanvankelijk leek het de goede kant op te gaan, want Bon Boys dicteerde de openingsfase en na goed druk zetten kreeg Stein Vrieze ook een dot van een kans. Zijn inzet werd echter gekeerd door de Hengelose doelman. Maar gaandeweg de eerste helft glipte Bon Boys het duel uit de vingers. ATC, dat z’n formatie wat had aangepast en met twee spitsen speelde, was feller, en voetbalde zich er een paar keer uitstekend uit. Die waarschuwingsschoten werden niet opgepikt door de gasten.

ATC heeft een jong, talentvol elftal met veel drive, en wie daar niet hetzelfde tegenover zet, krijgt het lastig.  Normaal gesproken is een van de wapens het goede druk zetten, maar nu werd er niet of slecht door gedekt en mochten teveel spelers van ATC de bal in alle rust aannemen. Dat brak de ploeg ook op bij de 1-0, toen ATC van achteruit een aanval kon opzetten, zonder dat iemand van Bon Boys ingreep terwijl er spelers genoeg in de buurt waren. De opgekomen linksback rondde de snelle counter prima af: 1-0. Na 35 minuten kopte Tayfun Hazir een hoekschop van Milan Bultman binnen: 1-1. Vlak voor rust raakte de thuisploeg na een vrije trap nog de lat. Ondanks de meevaller van de gelijkmaker was het besef er dat het in de tweede helft anders moest.

Omdat ATC een numerieke meerderheid op het middenveld had, volgde in de rust ook een kleine omzetting bij de bezoekers. Die zet leek goed uit te pakken, want in het begin van de tweede helft greep Bon Boys de regie. Maar dat duurde niet lang. Na slecht uitverdedigen kreeg een speler van ATC de bal zomaar in de voeten gespeeld, en een station later lag de 2-1 in het net. Bon Boys moest daardoor opnieuw in de achtervolging, maar de overtuiging ontbrak. Net als de vorm van de dag bij velen. ATC was in de omschakeling een stuk directer en werd daarbij ook geholpen door opnieuw slordig balverlies. Dit keer werd de bal op het middenveld ingeleverd en drie seconden later was het 3-1.

Bon Boys probeerde het daarna wel, maar het geloof en de vastberadenheid van een week geleden was er niet. Dat gevoel kwam op het eind nog wel naar boven na de 3-2 (een eigen goal). In die spannende slotfase had ook nog de 3-3 kunnen vallen, maar ondanks een paar hectische momenten voor de goal van ATC hield de thuisploeg stand. En dat was ook verdiend. Bon Boys is nog altijd bezig aan een prima seizoen als debutant en we staan nog altijd op plek drie. Zondag, op eerste Pinkersterdag, komt Robur et Velocitas naar De Greune.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer