Bon Boys verslaat koploper SDC’12

Het was zaterdag tegen de koploper SDC’12 opnieuw genieten op De Greune: 2-1 winst. De ontlading zaterdagavond was intens, alsof zojuist het kampioenschap was binnengehaald. De winnende treffer van Tayfun Hazir viel in de allerlaatste minuut, op een moment dat beide ploegen op de zege joegen, maar tegelijkertijd ook konden leven met het punt. Waar SDC destijds scoorde in de 90ste minuut, was het nu de beurt aan Bon Boys. Daarmee kreeg het spannende gevecht voor het talrijke publiek alsnog een winnaar. En uiteindelijk als je alles bij elkaar optelt, was dat ook verdiend.

Bon Boys en SDC hebben iets met elkaar, dat werd eerder dit seizoen al duidelijk in Denekamp en nu weer. Uiteraard heeft dat met de aanwezigheid van Gerard Bos te maken, maar er is meer. De spelers kunnen onderling goed met elkaar overweg en dat leidde destijds zelfs tot een gezamenlijke stapavond. Ook nu bleven de spelers van SDC ondanks de deceptie in de kantine waar een heus feestje werd gebouwd door beide partijen. Dat neemt niet weg dat er op het veld wederom geen sprake was van het uitdelen van kadootjes. SDC wilde per se winnen met het oog op de kampioens strijd met TVC’28. Bon Boys kon zich geen misstap veroorloven in de strijd om plek drie.

Bovendien maakt Gerard Bos als tegenstander altijd was los bij ons. In de goede zin van het woord, wel te verstaan. Het duel van zaterdag haalde niet het niveau van de eerste ontmoeting in Denekamp, maar geen toeschouwer zal zich hebben verveeld. De openingsfase was voor SDC, dat vooral bij de standaardsituaties dreigend was. De gevreesde topscorer Youri Mensink had na tien minuten de 0-1 op de schoen, maar de spits die er al 28 treffers in heeft liggen, raakte van dichtbij de lat. Mensink was daarna nog een keer gevaarlijk in de counter, maar verder werd de goalgetter uitstekend in bedwang gehouden door de prima spelende defensie van Bon Boys.

Gaandeweg de eerste helft kwam Bon Boys beter in de wedstrijd. De ploeg zat er bovenop, en liet ook een paar mooie aanvallen op het snikhete kunstgras zien. Voetballend, zo bleek ook tegen de trotse koploper, is Bon Boys tot veel in staat en het was goed om te zien dat de ploeg na een paar moeizame weken die draad weer oppakte. De beste fase van de thuisploeg was na rust. Bon Boys domineerde, en kwam ook verdiend op voorsprong. Na een heerlijk uitgespeelde aanval maakte Stein Vrieze alleen voor de keeper geen fout: 1-0.

Bon Boys controleerde ook daarna het duel, maar door een uiterst ongelukkige eigen goal kwam SDC terug in de wedstrijd. Doelman Stefan Busschers leek een schot makkelijk te kunnen oprapen, maar op het moment dat hij los riep, toucheerde Gerben Jacobs nog net de bal. Die rolde daarna heel schlemielig in het doel: 1-1. Bon Boys was door dat moment even van slag. Maar op het eind herpakte het elftal van Berthil ter Avest zich weer. In de emotionele slotfase kon het beide kanten op, maar Bon Boys was de gelukkigste. Na een snelle counter leek Wessel Witbreuk in een kansloze positie, maar hij herstelde zich en met een mooie voorzet bereikte hij Tayfun die van dichtbij de 2-1 binnen kopte. Wat volgde was een geweldige ontlading en een prima feestje naderhand. Opnieuw was Bon Boys-SDC in al haar facetten reclame voor het amateurvoetbal.

Door de zege op SDC, dat hiervoor 7 duels op rij had gewonnen, behield Bon Boys plek drie. Achilles’12 lijkt door het verlies bij ATC’65 afgehaakt te zijn, maar dat kan nog zeker niet worden gezegd van WSV dat zondag knap de Apeldoornse stadsderby bij Columbia won (3-0). WSV blijft daardoor op vier punten van Bon Boys. En dat met nog drie duels te gaan. Een ander voordeel voor Bon Boys is dat het doelsaldo beter is. Bon Boys speelt nog bij ATC’65, thuis tegen Robur en sluit de competitie af bij Victoria’28.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer